Friday, 11 November 2011

11.11.11

hai all..aku tgk semua org duk update sal 11.11.11..aku pun daj update jgk..bukan senang skrg ni aku nk update..mood malas plus busy sikit..haa bz dgn ape ek zila ni..

sebenarnya hari ini 11.11.11 adalah hari terakhir aku berkhidmat sebagai pekerja sambilan harian dekat KDN...sangat2 sedih sebenarnya..sedang cuba untuk tabahkan hati..tak nak menangis..tapi pg tadi time b/fast dah mengalir..disebabkan kawan2 ckp ..lepas ni zila nak sarapan dengan sape plak eh..uhuhu..sebaknya aku dengar..of coz aku akan rindukan saat2 bersama kawan2 kat sini..sedih yang amat..:'(

tapi aku perlu jugak hadapi walaupun pahit..untuk kebaikan aku sendiri..walaupun kwn2 jauh tapi masih dekat di hati zila..korang memang terbaik jadi kawan aku. banyak kenangan manis dan pahit yang aku dapat sepanjang aku kenal mereka ni. tak kira dari bos sampai ke staff 2 lain..pengalaman kerja yang tak dapat aku lupakan. apa yang aku nak ialah, doa dari kawan2 supaya aku selamat berada di tempat baru..pengalaman baru, kawan2 baru, semangat baru dan rumah sewa baru di kg baru maybe..:)

dan minggu depan bermulalah kerja baru aku di bawah syarikat Vads..I'ALLAH..aku akan buat yang terbaik untuk kerja ni. aku akan fikirkan keseronokan bekerja di sini walaupun ada yang cakap kerja ni penat, stress dan macam2 lagi.aku anggap semua ni sebagai cabaran hidup.belum cuba belum tahu mcm mana kan..i'allah..amin..semoga ALLAH mempermudahkan urusan kerja aku di sini.

untuk kawan2 kat sini, aku harap kita tak lost contact walaupun aku dah jauh dgn korang. aku tahu mesti korang pun tak lama jgk kot kat sini..so, aku ucapkan semoga berjaya di tempat baru..kalau nak g jenjalan jangan lupa aku okeh..sobs :( sayaaaaaaaaaaaaanggg korang..

okey lah sampai sini je..'selamat tinggal kawan2 di Jabatan Depot' perpisahan ini hanya sementara mungkin..anytime boleh jumpa kalau dah rindu sangat kan..boleh kan..kan..kan..:) chill babeh..lup u all..

Friday, 28 October 2011

Teringinnyer ..:)

salam..semua yg drop here..thanks ..:) aku kan teringin taw dengan satu benda ni..teringin sesangat...tapi tu la..idea tu xde..dah lame kot aku xkuarkan idea menaip kat sini..xpela..nanti dh ade idea baru kite update ek..:) huhu teringinnyer nak menaip entry baru dalam blog ni..teringin teringin ngee ~~~ :)

babai ~~~

Wednesday, 7 September 2011

Quotes of the day :)


Usually, people think that i'm a strong and happy person..

but behind my smiles they just don't

know how much i'm in pain and almost broken

its real hard for me...

Monday, 5 September 2011

monday blues

duk opis sekarang..semalam kat kampung lagi kan? eh skrg dh kt putrajaya plak..erm. dh mula rindu kampung..rindu kat si kecik haziq..budak comel tu..:'(..
so, cmner ngan sambutan raya korang? mesti best kan..hehe..hari raya hari untuk bergembira...mesti la semua happy..ye dak..aku pun turut sama happy..walaupun dalam hati turut terdetik rasa sebak dalam hati.tahun ni raya tanpa org yg aku syg, tanpa org yg menyayangi aku (*eh tp ade org syg..aku jek jual mahal) bak kata abg aku..(*eh aku bukan jual mahal la..keputusan aku untuk kebaikan org tu jgk) tolong la paham..mereka2 masih bising2 tny itu, tny ini..sampai mak pun bleh membangkitkan isu aku dgn dia. mak aku ckp, apesal le xnk kt die..bak dh berkenan sgt dgn die..aduiii..kaku jugak aku nk menjawab.aku just ckp...aku dh xleh nk paksa diri.itu je.mak diam. aku diam. adik aku plak duk tersengih2 mcm kerang busuk..bukan nak memback-up aku pun..haha..paling tak bleh blah time duk bermesra alam dgn akak2 tercinta..boleh plak kan kakak aku tu mengejek aku..uwaa..terseksa jiwa aku.okey fine..aku rasa apa yg kakak kesayangan aku tu ckp..sobs sobs..tapi hakikat sebenar, aku happy..sebab aku tak tipu lagi sape2..aku tak tipu diri aku sdri.itu yang penting.untuk awk, kalau awk baca..sy nk mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.di hari raya yg ke 7 ni baru sy nk minta maaf..mintak maaf bukan hari raya je kan.sempat melawak.ngee~~ okey serius.saya betul2 minta maaf dgn awk.memamg bnyk salah silap saya kat awk..sehingga tak terbilang kesalahan saya.awk, cepat2 la lupakan saya ok..bila jumpa dgn kakak, dia akan bercerita pasal awk kat saya. saya hny mampu dgr je.untuk balik semula dgn awk xmungkin..maaf awk..biar seribu kali maaf pun..mungkin tak mudah untuk awk maafkan saya kan..maaf awk.

huwaa..nak nanges lak rasa...sedih sedih sedih!!! mesti pelik kan..knp lak aku nk sedih sedangkan aku yg buat keputusan ni..entah la memang aku tgh sedih la skrg..kena la dgn title kan monday blues..huhu..eh xnak lah sedih..raya kena happy kan kan kan...:)

Friday, 26 August 2011

last update before Raya !


Jumaat: 1:40 P.m..cuaca mendung.hujan lebat.
jam 3 dah nak balik kemas pakaian lagi.
hope hujan berhenti turun.
sebab nnti kena pergi putrajaya sentral sdri.
huhu..risau lah takut kena tinggal bus lagi mcm sebelum ni.haha..

last nak type, doakan keselamatan perjalanan kami sehingga sampai ke destinasi :)
sekian, terima kasih.

Selamat Menyambut Hari Raya & Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan :)

quotes of the day



A sad thing in life is when you meet someone who
means a lot to you, only to find out in the end that it was
never meant to be and you just have to let go



Thursday, 25 August 2011

Timeless


video


video

jumpa lagu ni kat blog amalia alias ni..yang dalam blog amalia ni dia cover je. then disebabkan dh tersuka kat lagu ni..i cari la lagu ni dlm version english n korea.best kan..:) layan..

p/s: mood layan lagu raya jugak..:)

Monday, 22 August 2011

salam aidil fitri 2011 :)


salam semua..:) sebelum saya terlambat ..saya nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidil fitri..tinggal lebih kurang seminggu aje lagi untuk kita raya dan bulan ramadan meninggalkan kita..:')

macam mana dgn persiapan korang? mesti dah settle semua kan..aku pun i'allah dah settle.seronok tahun ni sebab dapat belanja raya guna duit sdri.tanpa satu sen pun guna duit org lain. maklumlah dh start keje..alhamdulillah..:) siap dapat belanja adik2, mak, bak dan anak sdra lagi.w'pon tak semua dapat..hihihi..xsempat kot nak belikan untuk yg lain..sorry lah ye.

lagi 4 hari je lagi untuk aku berlepas ke kg halaman..wah wah..dlm hati duk nyayi lagu ho ho ho balik kampung jek ni..wink wink ;P okey la. akhir kata, SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI. Maaf dipinta sekiranya ada salah dan silap yang saya lakukan samada yang mengenali atau pun tak mengenali diri saya. semoga raya tahun ni memberi seribu makna dan kenangan kepada korang..yang tak dapat balik kg tu jgn la sedih..ada hikmah disebalik kejadian.haha ayat tak hengat kan..ok la..Cau cin cau babeh..sayang semua ;)

Thursday, 18 August 2011

tajuk ape??

lama betul aku tak update blog neh..dh setengah bulan kan. serius sejak akhir2 ni aku dh mls nak update.lepas raya maybe xupdate lgsg.1stly sebab aku dh xnk guna broadband, 2nd aku mmg mls. erm..maybe nk buka blog baru.nk buat kisah hidup baru. sebenarnya blog ni dh diselongkar dek one of my family la..rasa mcm tak secure je lau citer ape2 kt sini.hahahaha...tp aku tak taw la nk tutp terus ke nk simpan lgi..tgk la cmne kan. lagipun blog ni bukan org baca pun.org xkisah kan..hehe..so, ini ialah diari aku..:)

erm..cmner dgn puasa korang? dah ada yang tinggal puasa ek..aku belum lg..:) harap2 lau xbleh puasa pun dtg la ujung2 bulan..kalau lah bleh merancang kitaran haid perempuan ni kan..huhu..just kidding!!

citer terbaru aku skrg ni..aku dapat bos baru. KP lama aku dh dpt naik pangkat, so kena pindah bahagian lain la. so, kami kena redha la kan dh mmg mcm tu kerja kerajaan ni. w'pon best mana kita kerja dgn bos kita tu, lau die dh dapat arahan kena tukar tak boleh la nk bantah kan..aku masih lg sebagai pekerja khidmat sambilan (PSH) kt jabatan ni. bulan 9 ni genap setahun..a good news is even kami psh, kami dapat bonus taw!! haaa...jgn jelesshh..rezeki bulan puasa kan..;) boleh la aku buat belanja untuk raya nnti..cakap pasal raya ni..errrk..baju raya aku belum beli lg!!! aku dh belikan baju untuk anak2 sdra tapi baru je 4 org..ade lg dlm 6 org mcm tu aku kena beli. tahun ni tak boleh beli untuk semua la..nak mampos beli kat 16 org anak sdra?? ramai tuh...yang tak dapat tu lain tahun la aku belikan. untuk mak dgn bak, pun dah belikan. hope diorang suka..:)

okey la..cau cincau jela..ada benda lain yg perlu aku buat. maaf . sebab . segalanya .

SELAMAT BERPUASA. :)

Monday, 1 August 2011

1st Ogos 2011- puasa day.

Assalamualaikum...wah! lamenyer tak update blog.tup tup hari ni dh masuk bulan puasa kan. cepatnya masa berlalu. Selamat Menjalani IbADAH pUASA kpd semua umat islam di dunia.
sebenarnya nk cerita la sikit kenapa aku jarang update sekarang ni.sebabnye ialah..laptop dh tak ada lar..aku dh simpan laptop kt kampung bagi adik2 guna untuk kerja kursus. dah lama diorang mintak nak guna. akhirnya baru la aku terbuka hati nak kasi.hehe..so, xda laptop susah la kan nak update.sekarang ni? hehe..:P aku update masa kerja wey..kantoi tak kantoii..ngee..:)

nak dijadikan cerita lagi, minggu lepas, aku dah gigih okey karang entry baru..tetiba line mcm siput..slow sgt ..sampai jadi error ape tah.penat aku taip tapi tak save..uwaaa...mana tak anginnyer..aku dgn perasaan geram terus delete entry tuh w'pon ade jgk 2 para yang aku dh taip..tapi tak pe, mungkin ada ayat yang tak patut aku publish sebab tu ALLAH tak izinkan aku publish entry tu..hihik..

puasa tahun ni agak tak best kot..sebab jauh sgt2 dgn family.taun lepas puasa dgn family.but, this year dengan kwn2 baru. environment baru.kena hadapi jugak. aku okey jek..sebab da biasa kot mcm ni.sejak darjah 6 aku mmg dh selalu berjauhan. yela..stay kat hostel kan.bnyk kenangan manis dan pahit selama 8 tahun aku stay hostel dan rumah sewa termasuk tahun ni.
yang best puasa tahun ni sebab hari2 boleh g bazar kot. ye lah, nak balik rumah tu kena lalu kat bazar dulu..confirm la aku tak masak untuk berbuka.penat kot plus tak sempat nak masak.kalau time sahur maybe baru aku masak.macam hari ni. aku masak taw untuk bersahur.best jek makan dengan halimah.si tukang penghabis makanan.sedap tak sedap masakan aku..hahaha..angkat bakul sdri.pleaseee lah zila.

okey la cukup setakat ini aje ek.kesimpulannya, baju raya, kasut raya, tudung raya,kueh raya semua ceq tak beli lagi..tgu ceq gaji dulu nooo..baru ceq p beli.owh lupe ceq dah belikan telekung semayang untuk mak ceq..tak sabaq ni nak balik bagi kat mak..untuk bak, ceq tgh pikir lagi nak belikan apa...waaa bestyer..tak sabar nak balik kampung..oh tiket raya pun, aku dah beli. 26 ogos 2011 aku balik..yehaaaa!!!

okey lah.babai..Happy Fasting.

Wednesday, 6 July 2011

wordless wednesday


its so many colours in our life.
:)

Wednesday, 29 June 2011

my birthday!

semalam, 28 JUN adalah tarikh lahir aku.aku gembira sebab ramai yang wish.tapi dalam gembira pun ada jgk sedih sebab ...erm..paham2 sdri la..:')

aku bersyukur sebab diberi peluang oleh ALLAH untuk bernafas lagi di muka bumi ciptaannya. terima kasih juga buat mak dan bak. tanpa mereka aku tak wujud di dunia ni. terima kasih sebab besarkan anak mak dgn bak sehingga dh besar panjang tapi xgemuk2 lagi ni..hehe..:) susah betul anak mereka yg sorang ni nk menggemukkan badan. aku ingt lagi masa aku darjah 5/6 cmtu..mak aku siap carikan ubat kampung khas untuk aku minum. kata mak, ubat tu untuk jadikan aku selera makan. bila aku selera nk makan, aku akan mkn bnyk..pastu berisi la badan aku kan..hehe.tapi ubat tu maha pahit taw..xdaya aku nak makan. seingat aku la sekali je kot aku telan ubat cair tu..lepas tu dh serik.maaf mak..ubat tu pahit sgt..:)

masa aku kecik mmg manja sgt2 la..tak boleh emosi terganggu mesti menangis..cepat terasa la..suka merajuk. yang tak leh blah bila merajuk menyorok tepi rumah @ bawah rumah. pastu tguu je bak dtg pujuk..hehe..aku slalu wt taktik mcm tu sbb aku tahu bak mmg akan dtg pujuk aku.aku ni manja ngan bak aku dari mak aku dulu..hehe :) sampai tahap aku xmkn 2,3 hari pun ada sebab merajuk. mmg tahap manja aku waktu kecik2 teruk..kah kah kah..kelakar betul bila ingt.

tapi sekarang aku dah besar..dah 22 tahun dah. dah kerja dah pun..:) walaupun skrg kerja bukan tetap lagi aku dh mampu nk tanggung diri aku sdri dan tak menyusahkan mak dan bak. tapi kadang2 hanya menyusahkan abg dan kakak2 aku je.LOL.hehe..bese lah tu keje aku skrg bukan bnyk pun gaji. lagi2 duk berjauhan dgn family ni..suma nk kena guna duit kan. sebab tu la sekarang ni aku berkira2 untuk cari kerja kosong area kemaman. boleh stay rumah k.za..lagipun k.za jgk la yg nasihatkan aku keje kat kemaman je. senang nk simpan duit..nnti bole kawin cepat..haha..gurau je :P..

aku harap kwn2 aku semua doakan supaya aku dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. semoga aku dapat teeett cepat dan semoga aku dapat sambung belajar untuk dapatkan degree plak..wink wink..:) yes, aku tahu aku kena smbg belaja lagi utk kebaikan masa depan aku. tapi aku tak boleh cakap bila waktu aku akan sambung belajar. sebab semua tu memerlukan kekuatan diri aku sendiri. tak kisah la dari segi kekuatan ataupun persediaan mental aku. cewaaah...macam skema la entry aku arini kan. hihik..

okey la.sampai sini saja entry sempena hari lahir tuan punya belog..;) lastly, SELAMAT HARI LAHIR UNTUK DIRI SDRI YG KE-22 (muda lagi okey!)

Saturday, 25 June 2011

wish i'm happy

the pictures above means that,
i happy with your effort to make your closer happy.
even you tell me that i'm happy with my decision.
just let you know, i don't care what will the others judge me..
because all i know is i'm happy to make the others happy.
don't wish i'm crying when i typing this entry
coz all i want is to be happy and happy and happy..

Friday, 24 June 2011

merajuk.huh!

alkisahnya hari ini..aku dapat task, buat memo.okey aku buat spt yg disuruh. tup2 dtg bos bhgn ni..die tgk aku wt memo tuh die diam..dlm hati aku (eh, mesti bos ni terasa sbb nama dia xde) aku buat2 xtahu jela kan.bukan hak aku nk pandai2 gtaw bos besar masukkan nama dia. alih2 aku nk mintak bos besar sign memo tuh bos bhgn lain lak suruh masukkan nama bos bhgn lg satu nih.,haishh..so, kebetulan la bos yg terasa td ade..die pun straight to the point la kan..dgn nada merajuk...hahaha tak leh blah aku dgr..aku hnya mampu gelak jelah..nk wt cmner.aku faham perasaan org yg dh berusia ni kan mcm mana. mudah tersentuh.hikhik..mesti pening sape yang baca entry ni kan..bos bhgn tu bos bhgn ni..dah brape banyak bos bhgn dah aku ade ni kan..haha..layan jelah..ngeee~~~

moral disini , sebelum buat apa2 kena fikirkan org lain yg mempunyai hak jugak..supaya org lain tuh xde perasaan rendah diri dan terasa hati dgn sesuatu benda yamg kita lakukan.peace ..;)
thanks yaa!


hihik rindu dgn bos bhgn ni..:)

Wednesday, 22 June 2011

nasib nasib nasib

malam tadi aku rase sakit tekak..ada ura2 nk demam.waktu tu aku mengharap supaya aku demam sebab aku malas nk g keje arini.tapi bila bangun tido, aku sihat..bgn dalam keadaan terpaksa untuk g kerja dan pegi attend perhimpunan bulanan. yes, benda ni la sebab aku mls nk g keje arini..lepas tu siap2 nk tgu bus, okey bus 401 dtg, aku naik..mula2 aku dh pelik apesal ramai bdk skolah dlm bus ni..tp aku steady lg..rupa2nya bus ni xg arah ofis aku..cesss kurang asam punya driver.apesal xckp awl2..keliru penumpang lain la..dh terpaksa bus tu bila pusing balik aku kena turun bus pegi naik bus 401 lain..nasib bukan aku sorang ada kwn.haha..pagi2 dah jadi something wrong!

then, smpai ofis tetiba sakit perut.okeh bleh wt alasan xnk g perhimpunan..tp mcm xbest duk sorang kt ofis, aku ikut jgk..bla bla bla..bleh mkn free.itu je aku suka. balik ofis lagi, terus buat hot coklat cadburry.sebab tekak dh rase makin xsedap..badan dh gigil..petanda nk demam.siap wat air letak mug atas meja.time tu bz dgn nk wat air untuk tetamu dtg utk jmpa dato'. tetiba..bushhh..hot coklat aku tumpah.huwaaaa!!! abes meja aku ngan paan dgn hot coklat tuh.nasib baik paan xde time berlaku ketumpahan.lau x, mesti hangin satu bdn die.haha..hampeh betul aku rase.nasib malang kali kedua hari ini.aku tabah.bersihkan meja.wat mcm biasa..aku tahu something wrong dgn aku arini..

something wrong itu ialah..DEMAM..ouhhh..knp la mesti demam lepas aku lalui bnda g aku nk elak pagi td.urmmm...:( padan muka gk kt aku sbb mintak sgt nk demam.ujian ALLAH. :) okeh la..doakan smga aku cepat sembuh.kalau tak aku cuti esok..sobs..

Monday, 20 June 2011

random by me

haa..sekian lama aku update blog waktu malam bertempat di bilik tido..hari ini adalah harinya..sebab hari ni baru aku g bayar bil broadband aku yg agak hampeh linenya kt area ni.mcm tutt jek..rindu nk membebel..tapi tak taw lak nk bebel sal apa kt sini..belum ada idea lagi...sebenarnya aku tgh memikirkan ttg masa dpn aku ni haa...

1st pasal kerjaya,..for your information, ceh diulangi untuk pengetahuan anda w'pon anda xnak tahu, aku ni masih bekerja dgn badan kerajaan dgn status masih dalam kontrak.diulangi kontrak tuan2 dan puan2..jadi..masalhya skrg is, aku tak tahu sampai bila kontrak ni berlanjutan.yang aku tahu tambah lagi 3 bulan thats mean aku dapat setahun pengalaman keje kat sini..but, if jabatan aku kerja ni xkekal cmner plak citenya? uiih..pening pikir..so, kalau korang jadi aku, apa ek nak buat? aku tahu, mesti korang ckp cmni.."cari keje lain la..setakat gaji 1k mane bleh hidup kt putrajaya tuh" ops..ini ayat kakak sayang aku. haha..beliau suruh aku cari keje lain. ok fine..aku terima nasihat dia..aku akan cari keje lain slow2..

then, if aku keje dapat keje lain, tetiba ade lak tawaran best lgi kt sini cmner? xke rugi aku nnti? ok, itu alasan aku je sbb aku berat hati nk tglkan tmpat keje ni..sob sobs..:( dh mula wt sedih..tu la..cmner ek..aku kalau nk cari keje lain bleh sgt.dgn syarat mak, aku kene keje kat terengganu la lau setakat keje gaji lam 1k ni..nk suruh abg aku carikan keje lain skrg or tgu smpai bulan 8 ni? perlu ke aku menanti sesuatu yg xpasti ni? i mean jabatan yg xtahu statusnya kekal ke tak..kami ni diperlukan lagi ke x..aishh..susah2.. kalau dato' baca blog aku ni sila la jawab dato' apekah kami diperlukan if jabatan kita ni dh xde? ape kata dato' bgtaw kami awal2 if kitaorang akan dinyahkan begitu shj bila jab. ni dibubarkan? dato'...sila jawab..haha..(jgn harap la dato' nk baca) kwang kwang kwang...sebab tu aku berani.ngeee~~

2nd is pasal..hidup aku.sejak akhir2 ni semacam je aku rase..kadang rasa happy, kadang rasa sedih kadang rasa xsihat..letih, lesu..tak bermaya..stress..sebab ape?? sebab aku sunyi kot..kata kauuuu!!! xde lah..aku pun xtaw knp..smpai terbawa2 time nk tido..sblm tido sakit kepala..masa tido elok2 kene gangguan syaitan nirajim plak..sampai xleh tido..terkejut 3, 4 kali satu malam.siap sakit2 badan lgi..nasib baik la aku kuat smgt, xlayan sgt benda2 cmni..paling lemah pun aku nangis je sorang2 pastu lega lah..just take it easy lah kan.xpayah terbawa2 sgt dgn benda2 tu semua..aku tahu, semua ni berpunca sbb aku stress.xcukup makan.haha.. :D badan kurus tp mkn bnyk..ada bela saka kot aku ni.mana la tahu tnpa aku sedari...eeii mintak jauh la..tuih tuih..pegi jauh2..!!

ok la cukup setakat ni jelah.tgk, bila dh start ada tajuk nk bebel mula la panjang lebarnya..kalau tak stop mahu satu page xmuat ni.wakakaka..owh, lupa plak sebenarnya hari ini ialah hari lahir kpd anak sdra aku yg bernama mOhD syahmi Aqil(2tahun) dan nOR adriana Natasha (3tahun)..teringat lak saat2 aqil lahir.penghujung majlis kawin abg aku..tgh aku duk lepak basuh pinggan mangkuk lepas kenduri bleh lak time tu si aqil ni nk keluar ek..haa..aku ni kan org penting.jadi aku perlu menemani mama aqil dgn mak aku naik ambulans bawak mama aqil ke hospital besar terengganu lah..tgk, betapa aku diperlukan oleh mama aqil ni.haha..mama aqil ni kakak aku lah.k.ya..kami sgt rapat ye .:) masa anak pertama dia pun aku stay hospital smpai dia lahirkan anak sulungnya.yg best tgk ragam papa nya.gelabah.haha..tapi semua ok.alhamdulillah..

opss..tgk, bila dh ada topik nk cakap mula lah panjang lebar.sori ye dh terbiasa..hihi :) okeh2 yg ni betul..aku nk cau cin cau dulu..love you.w'pun aku tak tahu kau siapa ;p



Friday, 17 June 2011

about friends!

Assalamualaikum..dah lama aku tak update blog ni kan.rindu plak nk conteng2 kat sini.huhu..al maklum lah aku punya broadband dh tak berbayor .kemelesetan ekonomi telah melanda hidup aku.haha..sampai duit gaji sebulan pun masih tak cukup walaupun hidup membujang..xpe.aku redho jelah.bak kata org berbuat baik pada org lain nescaya org lain akan berbuat baik semula kepada kita.betul kan..:)

ok lah..ape yg aku nk mention kt sini ialah..jgn mudah percaya dgn seseorang tu..k.a.w.a.n .tak kisah la baru kenal ke or dh lama.rapat seperti isi dgn kuku ke apa ke..yg penting, hati2 dgn keadaan sekeliling. sebab sejak akhir2 ni aku dh tgk keadaan sekeliling aku..dari pemerhatian aku, ada mcm2 jenis kawan..aku dh jumpa kwn jenis seperti di bawah: skema sekejap. ngee~~
1. bila dia senang, dia lupa kwn dia.bila dia susah dia cari kwn dia. yg ni kalau aku kena mmg aku lempang laju2 la dia..aku tapi bila aku kena aku SABAR.
2. menceritakan keburukan kwn sdri kt org lain. omg, ini kwn jenis ape aku tak taw..teruk. kalau nk bercerita pun sila pilih org yg betul untuk bercerita ttg keburukan kwn anda tu..kau dah bercerita kat org yg salah la beb...tapi bila aku kena aku SABAR.
3. kwn tipu kwn..bagi aku. org mcm ni aku boleh bagi peluang kedua if tipu daya dia tak menjejaskan hidup aku..hah lantak la nk tipu aku hidup2 pun.aku marah jugak weh tapi aku diam.aku xnk besarkan benda2 mcm ni.penat otak fikir.tapi bila aku kena aku SABAR.
4. kwn kepala ting tong..haa..ini mcm kwn..aku suka sebab aku rase kadang2 kepala aku pun agak ting tong..xde nk serabut otak pun berkawan dgn org mcm ni..xde nk gaduh2..ni kebanyakkan budak laki la kepala ting tong kan.mksd aku dioarg ni okey..tak bnyk kerenah.kebanyakkan lelaki susah kan nk jumpa dioarg gaduh2 segala ni. tu yg best kwn ngan kaum adam ni.miahahaha :)
5. kawan tikam belakang- no komen sebab aku xpenah kena lg kot. hope semua okey dan xdela kwn yg nk tikam aku dri belakang.sakit weyh.tapi bila aku kena aku SABAR.
6. kawan mkn kawan - no komen jugak sebab aku rasa kawan-kawan aku semua cukup makan.so, diorang xkan la sampai nak makan aku kot.wakaka..;D .tapi bila aku kena aku SABAR.
7. kawan yang suka amik kesempatan. - ini kalau nk amik kesempatan sila lah berpada2..jgn suka fikir diri sdri jek. aku benci jgk org mcm ni sbb pentingkan diri..aku penah kena dgn situasi kwn yg suka amik kesempatan ni.mcm tut jek aku rase bila dipergunakan.tapi bila aku kena aku SABAR.

apa lg jenis kawan ek..itu jela kot setakat yg aku jumpa dlm masa terdekat ni..harap2 aku tak tergolong la dalam kawan yg bernombor selain nom 4 tuh..:) aku nak jadi sebaik2 kwn kpd kwn.
prinsip aku, masih begini " orang yang baik dgn aku nescaya aku baik dgn dia dan orang yang xbuat baik dgn aku aku jugak xbuat baik dgn dia."

akhir kata, renung-renungkan dan selamat beramal. I LOVE ALL MY FRIENDS. FOREVER N EVER.

Wednesday, 8 June 2011

update yang sgt laju dan paling pantas






at melaka today until 10 .3.2011


sekian.

Friday, 20 May 2011

my convocation day

bertempat di :PICC
tarikh: 14 Mei 2011
Diploma in Information Technology

ini dia paparan emak dan bak secara eksklusif :)

my bff, kami sentiasa bersama, outdoor photoshoot with camera compaq shj
comel betul gmbr ni.. :p

i love them :)
terima kasih mak, bak sebab sudi dtg memeriahkan majlis konvo ni. aku sgt happy pd hari tu..melihat mereka tersenyum :)
bunga dan patung sotong tu sgt comel :) terima kasih bak..

Tuesday, 10 May 2011

G-Day

Assalamualaikum w.b.t..
w'pon mood mengupdate tak berapa nak ada..tapi disebabkan dah excited sgt..
so, aku nk wat announcement skit..
aku akan konvo!! yeahaaa..=)
sebagai tanda rasmi yang aku dah berjaya menamatkan pelajaran dalam bidang diploma teknologi maklumat..budak It ghupenye aku ni..tapi xde gaya pun kan.Ye la..keje pun dah lari bidang.Xpe, anggap je xda rezeki lagi dalam bidang IT ni..aku bersyukur sebab diberi peluang untuk sambung belajar w'pon kat kolej swasta je..
pada 14 May 2011 di dewan Plenari PICC aku bakal digraduasi kan..hehe...;) sesungguhnya aku dah tak sabar..i'allah hari khamis mak dan bak akan datang. sukernyer..:)

okeh la..mata dah berat sgt ni..xlarat2..aku nk rehat2 plak.Esok2 smbg citer sal konvo lagi..
Bubye..

Saturday, 7 May 2011

bad and good day

ehem ehem..test suara test suara..ehem ehem..assalamualaikum..;)
amacam arini? ok tak....soklan ini aku tujukan kat sesape yang tgl berjauhan dgn family dan duduk sorang2 kat rumah sewa. macam aku .('',)

aku? aku ingt aku xok untuk hari sabtu dan ahad ni..tapi aku silap..sebenarnya aku sgt ok duduk sorang2 kat rumah ni..kakak serumah aku ni xda sebab dia ada kursus 3 hari. apa yang aku buat arini..hehe, macam biasa la..kemas rumah.kemas bilik..basuh pakaian..ye macam biasa. oh lagi satu..ape ek?? mesti la masak...wink wink ;)

aku masak telur goreng sambal..ekceli ini kali ke berapa tah aku masak mcm ni..rasenye xsampai 2 kali kot.so paham2 sdri..tapi best woo..setakat aku duduk berjauhan dgn family ni dah mcm2 aku masak sdri..entah la tgn ni dah mcm satu anugerah.tetiba aku jadi terer bab masak..sume 1st masakan aku sedap..haha..tapi sedap bg aku la..org lain aku xtaw. org cakap sedap mulut kita makan dan kenyang perut kita tu kira ok la tu kan.dah boleh kawin dah..muahaha..gatal =]

tadi kan masa nk masak, baru je siap hiris bawang.tiba2 tgk sinki mcm tersumbat jek..slow sgt2 air turun.aku ape lagi buat2 pandai buka batang paip yg jenis botol tu..pulas punye pulas bussshh air tumpah..dah ade bekas tadah tapi kecik sgt dan melimpahlah air atas lantai..habes lantai dapur aku.haha..kacau betul..sudahnya aku terpaksa basuh satu lantai dapur tu..satu perkara yg aku tak pernah buat dan hari ni aku buat, repair sistem paip. Tangan atas dada mata tgk atas..;p

sekarang tgh tengok muzik-muzik..lama xtengok anuar zain kat tv..erk..apesal die makin nampak muda ek..apekah rahsia beliau.? sila tny beliau sdri la..haha.
oh, disebabkan gaji aku belum masuk aku just stay kat umah jek..sob sob..okeh la..okeh la layan..

tq for reading this ;)

:-) bestnya lagu awan nano ;-)

Friday, 6 May 2011

A Cute Blue Bird give us money ;)



1st nak buat intro pasal ChurpChurp ni..mana aku dapat tahu pasal ChurpChurp ni..aku ada register untuk nuffnang, selalu la kan ada iklan pasal ChurpChurp ni. tapi aku xambik kisah la kan..sampai la satu masa aku tgk akak sebelah aku kat ofis ni post pasal ChurpChurp kat wall facebook..jadi..aku terus selidik la about it.menarik tertarik woooot..banyak ganjaran dengan hanya klik sahaja. if u klik and register u will get more. interesting bukan? senang je caranya..tak memerlukan tenaga dan masa yang banyak pun. kalau korang nak kumpul earning korang pun boleh promote korang punya profile then promote la kat mana2 macam facebook, twitter, skype,ym,msn,email..bla2..tak kisah la janji banda yang korang promote tu dilink kan kepada churp2 yang comel ni..kalau nampak burung kaler biru yang comel tu betul la tu..hihi

haa.cmne nk dapatkan rewarded dari ChurpChurp korang just click font biru ni..akan terus link kepada A Community For Social Media Influencer..okeh, diaorang ada mcm2 iklan yang boleh kita klik.setiap iklan akan ada rewardednya /klik. untuk keterangan lebih lanjut korang klik la link yang diberikan di atas.lagi senang kan..kalau ada yang tak faham boleh tanya..xde masalah..macam2 hadiah menarik if korang join contest diorang ni..oh, contest..yup contest pun ade.bukan setakat iklan shj..sekarang aku dah join contest ini
boleh klik gambar untuk sertai perlumbaan hebat dengan tawaran hadiah yang sgt menarik..korang pilih je nk menang apa..ada iIpad 2, Blackberr Bold 3 atau Ipod Touch! wow menarik kan..kalau tak caya korang pergi terjah sdri okeh..;)

jom kejar aku untuk dapatkan lebih KMs..korang mesti tak dapat kejar aku kan..haha..bajet dah banyak dah ni..;p

lastly, aku menyeru korang supaya join satu lagi social network yang super best ni..sambil bersosial sambil mengumpul $$$ ..;) adioos..





Monday, 2 May 2011

Karaoke Korea song lets not



title: let's not
by: super junior

hye alls..sejak 2, 3 hari ni aku asyik duk layan lagu kat you tube jek..xkisah la lagu melayu ke omputeh ke korea..pastu aku godek2 dgr lagu korea dari kumpulan SUJU ni..then jumpa la lagu ni..best kan,siap ada subtitles lgi..bleh mendalami lirik dan karaoke skali..w'pun berbelit mulut nk menyebut..tapi aku suka. :)

lirik ni macam kena dgn aku je kan..layan jela..huhu

Saying that this moment is the last
To you whom i loved so much
Even if you try to turn it back
Even if you hold onto me crying
I was the one who said no and bid our farewell
I always act strong, but
I'm a cowardly man didn't have
The confidence to protect you forever and left
Don't love someone like me again
Don't make someone to miss again
One who looks only you needs,
meet someone who loves you so much
They can't go a day without you, please
Hurting,
You try to hold me back,
But i am a cowardly man who doesn't
Have the confidence to give happiness to anyone beside her
even if we are ever to regret our breakup
I can't do anything but give our farewell
Don't cry in paint counting the time that's passed
Don't miss a foolish love that's already passed
One who looks at only you and needs only you
meet someone who love you so much
they cant go a day without you
Please i hope that you will be happy
Let's never meet again...

Aah..memang kena pun jika man to tukar jd woman..girlgurl sket..gitu2 la..aishh jiwang sokmo aku ni..

DON'T CRY IN PAIN COUNTING THE TIME THAT'S PASSED

Saturday, 30 April 2011

lagu tema Asmara 2



lagu dalam drama ASMARA 2.
Tajuk: Ku ingin Kamu
penyanyi: Romance

owh..syahdu sgt lagu ni..aku sgt suka..layan...:)
happy listening guys!

Friday, 29 April 2011

Prince William & Catherine Middleton Wedding


hari ini 29 APRIL 2011, seperti semua orang tahu merupakan hari perkahwinan Prince William dan Princess Catherine Middleton. macam biasa..kalau royal kawin mesti la rakyat akan teruja kan. so, aku dah tgk sikit majlis royal ni. mmg sgt sgt sgt meriah dgn org ramai g menyaksikan mereka secara live di sana..

kita punya Yang Dipertuan Agong pun pergi juga taw kat majlis diaorang ni..bestnyer..huhu...ada cerita kelakar gak taw disebalik perkahwinan mereka ni..tp xde la kaitan ngan mereka kan. kawan aku ni ha..tetiba kol (walaupun jarak antra bilik aku dgn bilik die 5 langkah kaki je perjalanan, gatal gak nk kol) tny cmni, zila putera william kawin dgn maya karin ke?? kah3.. terkejut aku dgn soalan beliau ni.entah ape2..mmg tak mengikut perkembangan betul die ni..boleh plak die tny soklan mcm tu.mane dtg la idea die ni..ghupe2nye die kene kelentong dgn kwn die..kah3..tu la..len kali ikut skit perkembangan luar..kan dh kena tipu. kesian die..hahaha..=D tapi kalau betul pun xsalah..tp macam peliks je kan.ngee~~

by the way, kepada sesiapa yang rasa nak tengok secara langsung perkahwinan diaorang, sila bukan NTV7 sekarang. kepada sesiapa yang terlepas boleh buka Youtube then pergi ke channel TheRoyalChannels. kat situ ada semua video perkahwinan mereka.
semoga perkahwinan mereka akan berkekalan..bahagia hingga ke akhir hayat mereka..;)

nota kaki: bila plak time aku nk kawin ni ek?? muahahaha =p

Wednesday, 27 April 2011

fakta tentang sakit kepala

Assalamualaikum..haii..disebabkan aku 2,3 hari ni tak berapa sihat dan sakit kepala..jadi aku nk update blog sambil kongsi skit fakta ttg sakit kepala.lets cekidaout babeh..

Migrain- sakit kepala yang mencucuk-cucuk dan bermula di bahagian dahi dan tepi kepala atau di kedua-dua belah kepala. terasa loya dan muntah. bila anda terasa migrain mula melanda diri anda mungkin lebih selesa duduk dalam keadaan bilik yg gelap dan suasana yang sunyi untuk berehat.betul la kan..kalau dah bising memang lagi sakit kepala ada la kan..erm..mengikut pengalaman aku, selalu jgk migrain ni..paling kronik bila aku mula tarik2 rambut, hantuk kepala kat dinding.gegar rasa otak..pastu nangis sbb dah tak tahan dan sedih sebab xda orang yg nak picit2 kepala..kah3.tu cara aku nk hilangkan sakit kepala style migrain ni.

'tENSION hEADache"- terjadi disebabkan ketegangan otot -otot di bahagian dahi dan tepi kepala.sering berlaku bila pesakit mengikat rambut terlalu ketat atau memakai tudung atau anak tudung yg ketat dalam jangka masa yang lama. bagi aku plak tension headache ni aku nk wt maksud aku sdri bole tak..ngee~~ okey, aku mcm ni bila ada masalah, mslh yg melibatkan diri aku sdri yg boleh jejaskan life aku yg dari happy kpd bermasalah dgn tiba2 kepala aku automatik mcm mesin basuh akan jadi sakit.serius tak boleh fikir bila ada masalah.cara aku nk elakkan dari sakit kepala bila ada mslh is..aku g sembang dgn kwn2, berlagak mcm xda mslh pastu gelak kuat2..sampai la aku dh tak terfikir dgn mslh aku tu.then..bila ada masa lapang baru fikir cara nak settle prob aku tu. slow-slow..supaya kepala aku ni xberat menanggung beban.haishh..;) tp, kita tak bole lari dr masalah rite? hadapi dgn tenang sudah..

kadang-kadang aku sampai terfikir jugak apesal la aku sakit kepala mcm kronik sgt je kadang2..sampai 2 ke 3 hari ada jugak..ke aku ada cancer ke ape..uih mintak jauh la..then aku terbaca la info sal sakit kepala ni..mengikut sumber berkata:
" sakit kepala yg kronik jarang dikaitkan dgn masalah gangguan otak yang serius seperti ketumbuhan otak atau pembesaran arteri secara berlebihan (aneursyms) atau kemerosotan fungsi otak. Simptom ang biasanya berlaku ialah muntah, hilang penglihatan, lemah anggota badan, sawan atau kemerosotan ingatan "
jadi kepada sesaper yg tersa simptom spt yg dinatakan di atas sila jgn takut atau segan untuk berjumpa dgn doktor ye.

oh ya, sakit kepala berpanjangan ini juga termasuk dlm kategori sakit kepala yg kronik. biasanya disebabkan oleh migrain, sakit kepala disebabkan tension headache,tekanan darah tinggi atau disebabkan kerosakan mata.

untuk aku sdri, aku menyedari sejak aku form 4 lagi..aku mengalami sakit kepala g kronik spt yg dinyatakan di atas..rupa2nya mata aku rosak..patutla dah tak berapa nampak tulisan cikgu kat blackboard.aku disahkan Rabun dan memerlukan pemakaian kanta pembesar a.k.a speck.gile jadah nk pakai kanta pembesar time blaja.. uwaaa...padan muka, baca buku dalam gelap sgt.dah la baca novel plak tuh..kah3. lepas tu bermula la aku sbg gadis specky..ngeh3. tp skrg dh tak specky lg dah..dah pakai c.lense..tp ada hati jgk nk pakai speck balik..untuk keselamatan yg lebih jitu..so, di sini aku nk simpulkan aku sakit kepala disebabkan mata aku yg bermasalah.itu aje.pendek dan sgt padat maksudnya.miahaha..=0

mood: terasa nk wt rawatan laser.wow mahalllllll..xmampu u...

sumber dari: dr.Roslinda Hanipa dari klinik madiha senawang/ doktor dalam majalah REMAJA..peace ..tq REMAJA tq Doc..sHARING iS cARinG

Tuesday, 26 April 2011

Bahaya Penadol

Assalamualaikum...erm aku nak mengadu nasib kat sini bleh tak..ececey..mintak izin plak dah. ye la..isau jugak kot sebb blog ni ade follower..aku terfikir apa sebab diaorang follow blog neh.ape yang menarik entah..nnt wat entry mengarut susah lak kan..xpespasal meluat org.even diaorang xbaca pun blog ni.tp asekurang2nya terbaca gk sket kan kt dashboard.ekeke..ini blog personal aku.diulangi blg personal.awal2 nak minta maaf sebab keadaan blog ini.
okey lah..aku sebenarnya nk mengadu yang sekarang aku tgh sakit kepala yang amat. maybe sebab ada ulser kat dalam mulut ni.sampai 3 plak tu.tmpt dekat2..arghh..sakit tol.nk mkn pun xde selera dah..mmg turun lg berat badan aku.dah la demam lak tu..tp skrg demam dah ok.kepala je xok2 lg ni. and for infromation..aku xmakan sebiji ubat pun lg.bukan sbb xde ubat atau takut nk mkn ubat, tapi..aku xsuka mkn penadol lepas baca artikel ni..penadol bahaya untuk hati kita taw. so, lepas baca harap fikir berkali-kali la ye lau sape2 yang suka amik penadol ni bila sakit kepala atau pening. amalkan cara lain yang lebih selamat..

Monday, 25 April 2011

kisah naik bus plusliner 2 pagi

dah 5 hari xupdate..hehe..org balik kg katekan..xde masa la nak ngadap2 blog sume neh.hehe..berlagak. skrg aku dah ade kat putrajaya dah.naik bus kul 2pagi..bus paling lambat yg aku naik dlm hidup aku..amik kau mengada2 sgt nk balik awal.padahal esok bleh balik.ape la yg dikejarkan sgt putrajaya tu tah..entah la.xde ape2 istimewa pun kot.melainkan kwn2 ofis dan buah tgn dari mak kpd abang2 aku yg dh bertahun menetap kat sini.balik lak time2 raya, kenduri jek.busy la sgt hang sume ni kan.padahal xde bajet nk balik slalu..kesiannn..

nk dijadikan topik citer hari ini ialah..aku dah demam ni. smlm petang dah rase pening2 sakit kepala rasa mcm nk demam, tapi masih kuatkan smgt sbb nk habiskan misi utama pergi rumah akak kat kuantan nak cari remis..kenal tak ape itu remis?? aku nk describe pun xtahu la.ianya spesis lala jugak..lebih kurang la..jap nak google pic remis ni..google,google,google..tadaaa...xde.jgn marah.

best woo tangkap remis ni..mula2 smpai pantai air mash pasang lagi..kami still lepak jela kan..pastu nmpak air makin surut.pastu akak aku dapat plak sekor remis yang cute ni..alamak teruja la kami pun nk mencari..menggagau dalam air tu..pas satu, satu jumpe..mmg bnyk..bile kutip benda ni dh xingt dunia kot..smpai la magrib baru naik..haha..kacak betul kami.

pastu, balik settlekan ape yg patot..siap2 nak balik ke putrajaya plak.tiket xbeli lg.g terminal makmur ade tiket bus paling lewat kul 2 a.m..aku tetap gak nk tgu kan.nasib baik abg aku ni xkisah..sbb aku suruh die balik dulu.tgl la aku sorang2..mula2 xtakut pun..aku rilek je walaupun kene tgl kan.lama sgt tgu dari kul 9.40 mlm ke 2 pagi..sorang2 lak tuh.sejam, 2 jam..last2 aku mesej akak aku..kul 12..die selidik aku tgu dgn sape, itu ini..hah, amek kau dah mule gelabah 2 org akak aku tu..k.ja dan k.ya..risau pulek kat adik die sorang ni ha..mcm2la perkara negatif yg depa duk pikir..membebel plak kt abg aku sbb tgl aku kt terminal tuh.haha....sempat aku gelak sbb aku yg salah.maybe abg aku pun xterfikir perkara2 mcm akak aku pikir..aku pun isau jgk la kan..sbb kaunter sume tutup kul 1 a.m..orang2 sume dah makin kurang..penyudahnye disuruhnya abg ipar aku yg keje shift hbs kul 12 mlm dtg teman aku..haiyooo..malu lak aku sbb menyusahkan die..tpi xpela..nak melegakan hati akak2 cayang aku tu..aku kene jugak la merelakan kedatangan beliau.aku malu2 kucing sket sbnrnye ngan abg aku ni.tapi bile dah start sembang xpela..penat gile xsah ckp la..dgn contact lense dah sehari suntuk pakai..ngantuk lagi..bdn lemah mcm nk demam lar..dugaan betul..kul 1.15 bus dh ade..aku pun turun la..tgu lak smbil berdiri dlm setgh jam..pastu aku sembang2 ngan mak cik ni.haa dah dapat geng bleh la aku suruh abg aku tu balik..beliau pun balik la dgn senang hati..hihihi..mekasih bnyk2 untuk kakak2 dan abg2 aku..i lub you all..terharu betul dgn keconcernan mereka.

sampai jek kul 5.30 pagi..dah mula bersin.selsema dah dtg..tgu bus nadi putra plak..kul 7 baru la smpai kt umah..nk komen sket sal bus plusliner ni..bus ni best la..bus baru lg katekan..itu je komen aku. smpai jek..buka c.lense, basuh kaki, simpan kopokl dlm peti..pastu baring2..lelap jap.ko xsmyg ke ..eh xla.sbb period.so xsmyg la.xpaham2 lagi..huhu..pastu dlm dilema nk g keje ke x..g goreng kopok dulu.pastu mandi..pas mandi rase berat lak kepala.dgn itu aku disahkan demam oleh aku sdri.haha..so, xjadi nk g ofis dgn membawa kopok lekor yang diidamkan oleh cik nurin dan puan akma sebelum mereka berangkat ke sarawak.kesian korang..semoga selamat smpai dan slmt pulang lah ye..

okey..itu aje ceritenye..dan xlupe pula kpd abg adi..thanks sbb belikan nasi ayam ni..nasib baik ada abg kat sini.time sakit bleh manja2..hehe..dah la..mcm nak sambung tido la..sakit kepala..doakan aku sihat cepat taw..

p/s: terima kasih follower baru yg sudi follow blog ni..ape tujuan anda follow blog sy?ce citer ce citer..ngee~~ anyway..t dah sihat nak blogwalking dan baca entry korang.byk woo entry baru.bleh isi masa lapang aku nk membaca kan.

Thursday, 21 April 2011

balik kampung yoo..

today i'm going back to my kampung :)..yeaaa..suke suke..nak tenangkan fikiran kat kg. lari dari semua yang boleh menyerabutkan kepala hotak aku ni..;p

Monday, 18 April 2011

Broga Hills

Update time..:) hari ini aku nak update pasal ..pasal aku bersama kawan2 aku yang agak senget membuat pendakian berani mati ke bukit broga. mereka adalah === Nurin, Azim chik, Paan, dan Faiz=== kami semua 1st time jejak kaki kat sini okeh.teruja..wink wink..

Aku memang sah2 la excited..siap bangun awal lagi kot..takut2 la si paan ni mengamuk lau die dtg kitaorang xsiap awal2..last2..kami jugek yang kene tgu beliau..timing dah lari okeh kat ctu..same la ngan azim ngan faiz ni. kami lak kene tgu mereka kat depan ofis kan..kalau wat 2 pusingan jogging kat bangunan tu pun ok.tapi malas nye pasal + segan.haha..ape la nk segankan ntah.xkisah la kan, janji hajat aku nak naik bukit tu tercapai jugak.time kasih la kawan. :) ..sayang korang! okey jgn gelak. aku tahu, korang bukan bleh dgr ayat2 mcm ni kan.takut tercair..haha..

pengalaman baru tu dapat mendaki bukit..sebelum ni penah jugak redah hutan, tp xde la redah hutan sampai naik2 bukit mcm tu kan..tu pun kat sekolah. aku suke sgt aktiviti outdoor cengini.adventure sket.haha..=0 tapi semput mak aih xyah cakap la..pancit pancit..tapi bila dah nampak puncak tu..wow!! ramai tol orang..ade yang baru nak naik, ade yg dah nak turun..kami terlepas la kan nk tgk matahari naik..xpe2..maybe next time..kami pun mcm bese lah dari bawah sampai atas posing jela kan..sambil menikmati keindahan ciptaan ALLAH.sgt2 cantik..aku paling suka dengan bunga lalang tu..sesampai je kat puncak..tgh syok menikmati..tup tup hujan lak..alamak.....lebat lak tuh..selamatkan hp, kamera sume cepat2..hanya berserah pada beg yang ala2 kalis air.tapi hakikatnye,,..sabor je la yob..haha..

Tapi kitaorang lepak2 lagi la kat ats tu kan..alang2 dah sampai, redah jela hujan..dah bertahun kot xmandi hujan.best woo..sejuk mengigil.kitaorang ni buat style degil kan, gerak lagi ke satu bukit..sampai ke bukit tu la..lame jgk lepak.konon nak tgu hujan benti..tapi sume mcm xtahan sejuk ke ape..dah nak balik..owh lupe, kamera..nk selamatkan kamera.haha..nasib baik kamera si azim ni xdemam kan lepas kene hujan..cume hp aku je kronik..bukan setakat kronik jek, tapi mamti terus..dah tak bernyawa lg dah.masuk air,..uwaa..nanges wooo..sob sob :'(..tipu.aku xnangis la.selambe jek.nasib baik hp murah.lau blackberry mau nagis aku.idup tanpa hp 2 hari jugak la.nasib baik jgak ada kwn yg baik ni ha..mekasih la kasi aku pinjam hp touchlite ko ni kan..aku hargai sgt..:) okey la meh la layan gambar je..xtaw nk ckp ape lg dh..

posing dulu yo..via blackberry camera. credit to pa'anggg
mulakan perjalanan..kita perlu melalui ladang kelapa sawit dulu okey.tgk ramai lg orang lain. aku ingt 2,3 bah kereta je kan. tapi..amik kau..bersusun..penuh parking..
okey..lipat2 suar dulu..bagi ruang kat kaki nk calar2 kena lalang kan.aku tak la kan. hehe.
agak payah ye nk naik bukit ni..cerun..
terasa sakit kaki.lihat muka beliau.haha =p
maintain senyum walaupun mata tertutup..ngantuk ke sayang??

yea..itu die keceruanan bukit broga ye...1st bukit yg paling cerun aku daki..ngee..best..
kami menghampiri puncak..excited!
yaa!! akhirnya kami berjaya sampai..tp ni area bawah2 lg la..lum puncak lg.
sampai puncak...dengan bangganya kami..

owh lega bila dah smpai sila tgk wajah lega dan wajah bangga si situ..hahaha..yg tepi skali.yg tgh2 knp?? semacam je muka ko .haha..oh risau sebab hujan nk turun..tp best woot sebb sampai je hujan turun mencurah2..basah kuyup..sejuk menggigil. sehingga mengorbankan sebiji handphone.hp aku ler tu..kalis air sgt aku punya beg..kahkahkah..

okey la itu sj.lame gile aku perap entry ni dlm draf.akhirnya aku post jugak arini..kejadian dah berlaku 2 mgu lepas kot..hehe..ok bubye..lain kali nk jenguk lg bukit ni kalau berpeluang..besttttttt :)


Thursday, 14 April 2011

saya follow blog anda sebab..

hai, selamat malam semua..tgh buat ape tu..aku baru je pas tgk tutorial hijab..sambil praktik,nak mcm hana tajima..tapi oh! bila dah try2 xjadi..dan xlawa langsung aku pakai tudung2 ala beliau tuh..xsesuai lgsg.so, pakai yang biasa2 sudah.yang aku mampu dan rasa selesa..tanggapan aku kat kwn perempuan yang pakai tudung ala2 hana tajima ni..bila muka diorang dah ditakdirkan oleh yang maha esa cantik,mulus,..bak kata org pakai ape2 pun cantik lah..sume akan nampak cantik even tudung yang diorg pakai tu klepek (version terengganu neh) ada paham??, atau xnampak kemas la senang citer..tapi aku ingt masa2 sekolah dulu mane boleh wt tudung yg klepek2 mcm tu..kalau pakai tudung yang selekeh mesti kene tarik tudung tu ngan cikgu. cikgu aku mase aku skola rendah dulu nak kitaorang pakai tudung lipat bulat2 mcm cikgu tu pakai.mmg xleh blah la..aku darjah 5 kot time tu..by the way cikgu tetap best..cikgu ruhana. =)

tp aku xnafikan mmg cantik ye style tudung ala beliau tuh..mcm yuna ke, same la kot ngan hana tajima.aku gila jugak bile tgk diaorg pakai tudung mcm tuh...aigoo..sweet seventeen jek rase..haha..okey, dah cakap pasal shawl.

sejak 2, 3 hari ni aku rajin menfollow blog2 orang taw..sebab aku bosan aku kena bnyk membaca plus cuci mata tengok pic2 orang terutamanya blogger2 yang duk oversea..jelesnyer tgk diorang duk sana..yang terbaru aku follow blog sista ni..waa..bestnye tengok beliau bergambar dengan pokok bunga sakura kat jepun tu..lepas tu aku follow blog tubelawak neh..klaka la entry2 beliau..boleh baca bila aku tension..pastu gelak kah kah kah =o mcm beliau slalu gelak. pastu blogger otai neh ben ashaari..nk komen ape ek..blog beliau ni sgt best la..mcm2 info dan contest yang beliau buat..tapi xpenah pun aku join..aku ni pemalas skit nk join..huhu..nanti bila smpai seru aku nk jugak try join segmen ke ape ke kan..kita bersantai bersama ben ashaari..;) lagi aku follow jugak blog neh..kak leen.beliau ni senior aku masa kat tempat praktikal aku kat epict kat kemaman taun lepas..tapi dia bhgn lain la..aku bhgn it..comel beliau ni..juga seoarang penjual shawl..hehe.skrg akak jual shawl lg ker kat ofis?? hehe..tak lupa jugak, aku follow blog mira neh..sebab ape aku follow beliau?? sebab dia follow aku..ehehehe..xde la..blog mira ni comel la..ada info.tak macam blog aku ni..banyak membebel, banyak meluah..huhu..tapi pasni blog ni akan bertukar wajah dan identiti kot..tgu jela..bila ia akan bertukar..haha =p shuker..ada lag ke tak blog yang aku follow dalam 2, 3 hari ni ek..asenye mcm dh xde kot.yang 2,3 bulan lepas tak dikira ek.

okeh la.sekian saje. tq kpd yang sudi singgah dan follow blog yang xcomey dan banyak membebel neh.pesanan ikhlas, membaca amalan mulia serta banyak faedahnya ..peace..;)

should i forced myself to love

forcing myself to love another who is not in my heart
forcing myself to love another that they dont love me
forcing myself to smile even i dont want to smile
forcing myself to face all of your happiest moment
forcing myself to be a kind girl
forcing myself to be a rude girl
forcing myself to be a annoying girl
forcing myself to make the other happy with me
forcing myself to acting like nothing happen

i am forcing myself to update my blog even i am working right now.. u r so bad zila....hahaha =p
last wishes, "dont force yourself to make the other happy with you babe" ;) becoz u will regret with yourself.. dont hipocrite dude..

Tuesday, 12 April 2011

mood moomomoo


picture below credit to google..the badi of a love to kill .haha..=p

mood..where are you going..
where are my happy mood..
where are my good mood..
where are my lovely mood..
mood rite now: miss and lonely..
aiigoooo....(korea version) =p sigh (english version) =p

my heart is broken..
like a glass, totally broken..
urghh..otekkey..(korean version) what to do (english version) =p
when i see you, i feel my heart racing to fast..huyoo..jiwang siot..(trapped by summer scent)
untill my heart stop beating, i will let you go that time..love the sentences..but, i never said it to the others (man)..and no one telling me that too..aigooo..=0
last but not least..i am really wanna be a good girl to a good boy..;)
still searching for my mr.right
maybe in front of me or behind me or far from me, near?? oh i dont know..maybe no others..means, xda jodoh la kot. omg! just let my ALLAH can decide it..;)
just trust HIM..

notes: dont let your emotional control yourself..
thank you.smile sincerely from your heart.

i am very..


ehehek..xtentu arah sangat.ini lah hasilnya..;p

Monday, 11 April 2011

bila suka seseorang itu..;)

bila kita suka seseorang tu, kita akan rasa lain..

perasaan tu lain sangat..kadang ia boleh buat hati kita sakit..

sampai masa kita perlu berundur jua..sebab kita tahu, dia bukan tercipta untuk kita..


tiada motif dgn ayat2 jiwang di atas.dan tiada kaitan dengan penulis..
sekian,

p.s: sedang dalam mood menonton cerita cinta korea, maka aku dah terjebak dalam perasaan ala2 cinta mereka..mood, jiwang yang masih terkawal.erk.

Saturday, 9 April 2011

A Love to Kill

Selesai sudah cerita summer scent..what a good celcom broadband..hehe..aku tak sangka selama beberapa bulan aku guna broadband celcom ni akhirnya dapat jugk aku habiskan satu movie korea yang berjumlah 20 episod ni dalam masa tak sampai seminggu.. terharunye..haha..poyo disitu.cess tu pun aku nk bising kan, bukan mcm tu..sebenarnya before this aku xpenah cuba untuk buka youtube tgk movie becoz line kat umah mcm siput.slow.but bile aku try buka kt ofis youtube ni laju plak, tanpa loading lama2 laju, mmg laju.so aku ape lagi, mmg niat aku nk tgk citer2 korea bila adanya internet di genggamanku.sumenye dijari aku.cewaah..=p

after, summer scent..i'll be wacthing this korean drama..A LOVE TO KILL..my friend have asking me a korean movie acting by rain. i just thinking what movie of that..then, i have an idea,..that is A love to kill.yess..i google the title..A LOVE TO KILL ACTOR..then...,

yes i am right, rain is the actor. so, without thinking i know the story is very awesome. oh, sume korea story aku suke actually.i know the movie by astro kbs world jugak..teringin nak tengok, but kat rumah sewa aku ni xde astro.so sad..but, i'm lucky to have an internet line with me. senang keje aku.tengok aje kat youtube. mmg aku dah addicted with korean movie ni..huh..ape2 jela..pape hal pun layan lagu tema A LOVE TO KILL ni dulu ye..dengar lagu pun dah tahu citer ni sedih. aku suke..;)




haa..kan ,betul x aku cakap? sedih kan lagu ni..love it. happy wacthing and listening..

thank you..xoxo..=)