Sunday, 27 January 2013

happy sunday


selamat petang ahad  ..bosan. Ayat yang tengah dok ade dalam kepala ni..sangat la bosan..sebab apa? sebab tak ada sesape kat rumah ni..sema orang dah balik kg dari hari selasa lagi..mungkin ptg ni bar diorang balik ..hari ni semua benda yang aku nak buat dah achieve..dah mati kutu nak buat apa lagi dah.

seperti gambar di atas ye tuan tuan dan puan puan sekalian..bila membelek2 gamabr2 lama..saya terasa rindu  saat mendaki bukit broga..gambar kehijauan ala2 kekuningan tu sangat cantik sekali..seronok bila dapat naik..:) di kesempatan lain inshaALLAH, nak naik lagi..bersama2 adik dan kawan kesayangan saya. ok lah itu aje...ASSALAMUALAIKUM..:)

Thursday, 13 September 2012

Tuesday, 12 June 2012

update

AssalamuAlaikum w.b.t...nama sy zila..SENGAJA sy introduce nme sy sbb korang xknl sy or xingat sy kn..maklum la dh lama sgt xupdate.terang lg bersuluh kn last update 11.11.11:-). Masa dn keadaan tak mengizinkan utk update blog ni.mcm2 peristiwa berlaku stgh thn sy krje kt tmpt baru ni..semuanya alhamdulillah..berjalan lancar. Senang cite,yg happy2 jela..syukur atas rezeki yg ALLAH bg..

Friday, 11 November 2011

11.11.11

hai all..aku tgk semua org duk update sal 11.11.11..aku pun daj update jgk..bukan senang skrg ni aku nk update..mood malas plus busy sikit..haa bz dgn ape ek zila ni..

sebenarnya hari ini 11.11.11 adalah hari terakhir aku berkhidmat sebagai pekerja sambilan harian dekat KDN...sangat2 sedih sebenarnya..sedang cuba untuk tabahkan hati..tak nak menangis..tapi pg tadi time b/fast dah mengalir..disebabkan kawan2 ckp ..lepas ni zila nak sarapan dengan sape plak eh..uhuhu..sebaknya aku dengar..of coz aku akan rindukan saat2 bersama kawan2 kat sini..sedih yang amat..:'(

tapi aku perlu jugak hadapi walaupun pahit..untuk kebaikan aku sendiri..walaupun kwn2 jauh tapi masih dekat di hati zila..korang memang terbaik jadi kawan aku. banyak kenangan manis dan pahit yang aku dapat sepanjang aku kenal mereka ni. tak kira dari bos sampai ke staff 2 lain..pengalaman kerja yang tak dapat aku lupakan. apa yang aku nak ialah, doa dari kawan2 supaya aku selamat berada di tempat baru..pengalaman baru, kawan2 baru, semangat baru dan rumah sewa baru di kg baru maybe..:)

dan minggu depan bermulalah kerja baru aku di bawah syarikat Vads..I'ALLAH..aku akan buat yang terbaik untuk kerja ni. aku akan fikirkan keseronokan bekerja di sini walaupun ada yang cakap kerja ni penat, stress dan macam2 lagi.aku anggap semua ni sebagai cabaran hidup.belum cuba belum tahu mcm mana kan..i'allah..amin..semoga ALLAH mempermudahkan urusan kerja aku di sini.

untuk kawan2 kat sini, aku harap kita tak lost contact walaupun aku dah jauh dgn korang. aku tahu mesti korang pun tak lama jgk kot kat sini..so, aku ucapkan semoga berjaya di tempat baru..kalau nak g jenjalan jangan lupa aku okeh..sobs :( sayaaaaaaaaaaaaanggg korang..

okey lah sampai sini je..'selamat tinggal kawan2 di Jabatan Depot' perpisahan ini hanya sementara mungkin..anytime boleh jumpa kalau dah rindu sangat kan..boleh kan..kan..kan..:) chill babeh..lup u all..

Friday, 28 October 2011

Teringinnyer ..:)

salam..semua yg drop here..thanks ..:) aku kan teringin taw dengan satu benda ni..teringin sesangat...tapi tu la..idea tu xde..dah lame kot aku xkuarkan idea menaip kat sini..xpela..nanti dh ade idea baru kite update ek..:) huhu teringinnyer nak menaip entry baru dalam blog ni..teringin teringin ngee ~~~ :)

babai ~~~

Wednesday, 7 September 2011

Quotes of the day :)


Usually, people think that i'm a strong and happy person..

but behind my smiles they just don't

know how much i'm in pain and almost broken

its real hard for me...

Monday, 5 September 2011

monday blues

duk opis sekarang..semalam kat kampung lagi kan? eh skrg dh kt putrajaya plak..erm. dh mula rindu kampung..rindu kat si kecik haziq..budak comel tu..:'(..
so, cmner ngan sambutan raya korang? mesti best kan..hehe..hari raya hari untuk bergembira...mesti la semua happy..ye dak..aku pun turut sama happy..walaupun dalam hati turut terdetik rasa sebak dalam hati.tahun ni raya tanpa org yg aku syg, tanpa org yg menyayangi aku (*eh tp ade org syg..aku jek jual mahal) bak kata abg aku..(*eh aku bukan jual mahal la..keputusan aku untuk kebaikan org tu jgk) tolong la paham..mereka2 masih bising2 tny itu, tny ini..sampai mak pun bleh membangkitkan isu aku dgn dia. mak aku ckp, apesal le xnk kt die..bak dh berkenan sgt dgn die..aduiii..kaku jugak aku nk menjawab.aku just ckp...aku dh xleh nk paksa diri.itu je.mak diam. aku diam. adik aku plak duk tersengih2 mcm kerang busuk..bukan nak memback-up aku pun..haha..paling tak bleh blah time duk bermesra alam dgn akak2 tercinta..boleh plak kan kakak aku tu mengejek aku..uwaa..terseksa jiwa aku.okey fine..aku rasa apa yg kakak kesayangan aku tu ckp..sobs sobs..tapi hakikat sebenar, aku happy..sebab aku tak tipu lagi sape2..aku tak tipu diri aku sdri.itu yang penting.untuk awk, kalau awk baca..sy nk mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.di hari raya yg ke 7 ni baru sy nk minta maaf..mintak maaf bukan hari raya je kan.sempat melawak.ngee~~ okey serius.saya betul2 minta maaf dgn awk.memamg bnyk salah silap saya kat awk..sehingga tak terbilang kesalahan saya.awk, cepat2 la lupakan saya ok..bila jumpa dgn kakak, dia akan bercerita pasal awk kat saya. saya hny mampu dgr je.untuk balik semula dgn awk xmungkin..maaf awk..biar seribu kali maaf pun..mungkin tak mudah untuk awk maafkan saya kan..maaf awk.

huwaa..nak nanges lak rasa...sedih sedih sedih!!! mesti pelik kan..knp lak aku nk sedih sedangkan aku yg buat keputusan ni..entah la memang aku tgh sedih la skrg..kena la dgn title kan monday blues..huhu..eh xnak lah sedih..raya kena happy kan kan kan...:)

Friday, 26 August 2011

last update before Raya !


Jumaat: 1:40 P.m..cuaca mendung.hujan lebat.
jam 3 dah nak balik kemas pakaian lagi.
hope hujan berhenti turun.
sebab nnti kena pergi putrajaya sentral sdri.
huhu..risau lah takut kena tinggal bus lagi mcm sebelum ni.haha..

last nak type, doakan keselamatan perjalanan kami sehingga sampai ke destinasi :)
sekian, terima kasih.

Selamat Menyambut Hari Raya & Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan :)

quotes of the day



A sad thing in life is when you meet someone who
means a lot to you, only to find out in the end that it was
never meant to be and you just have to let go



Thursday, 25 August 2011

Timeless


video


video

jumpa lagu ni kat blog amalia alias ni..yang dalam blog amalia ni dia cover je. then disebabkan dh tersuka kat lagu ni..i cari la lagu ni dlm version english n korea.best kan..:) layan..

p/s: mood layan lagu raya jugak..:)

Monday, 22 August 2011

salam aidil fitri 2011 :)


salam semua..:) sebelum saya terlambat ..saya nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidil fitri..tinggal lebih kurang seminggu aje lagi untuk kita raya dan bulan ramadan meninggalkan kita..:')

macam mana dgn persiapan korang? mesti dah settle semua kan..aku pun i'allah dah settle.seronok tahun ni sebab dapat belanja raya guna duit sdri.tanpa satu sen pun guna duit org lain. maklumlah dh start keje..alhamdulillah..:) siap dapat belanja adik2, mak, bak dan anak sdra lagi.w'pon tak semua dapat..hihihi..xsempat kot nak belikan untuk yg lain..sorry lah ye.

lagi 4 hari je lagi untuk aku berlepas ke kg halaman..wah wah..dlm hati duk nyayi lagu ho ho ho balik kampung jek ni..wink wink ;P okey la. akhir kata, SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI. Maaf dipinta sekiranya ada salah dan silap yang saya lakukan samada yang mengenali atau pun tak mengenali diri saya. semoga raya tahun ni memberi seribu makna dan kenangan kepada korang..yang tak dapat balik kg tu jgn la sedih..ada hikmah disebalik kejadian.haha ayat tak hengat kan..ok la..Cau cin cau babeh..sayang semua ;)

Thursday, 18 August 2011

tajuk ape??

lama betul aku tak update blog neh..dh setengah bulan kan. serius sejak akhir2 ni aku dh mls nak update.lepas raya maybe xupdate lgsg.1stly sebab aku dh xnk guna broadband, 2nd aku mmg mls. erm..maybe nk buka blog baru.nk buat kisah hidup baru. sebenarnya blog ni dh diselongkar dek one of my family la..rasa mcm tak secure je lau citer ape2 kt sini.hahahaha...tp aku tak taw la nk tutp terus ke nk simpan lgi..tgk la cmne kan. lagipun blog ni bukan org baca pun.org xkisah kan..hehe..so, ini ialah diari aku..:)

erm..cmner dgn puasa korang? dah ada yang tinggal puasa ek..aku belum lg..:) harap2 lau xbleh puasa pun dtg la ujung2 bulan..kalau lah bleh merancang kitaran haid perempuan ni kan..huhu..just kidding!!

citer terbaru aku skrg ni..aku dapat bos baru. KP lama aku dh dpt naik pangkat, so kena pindah bahagian lain la. so, kami kena redha la kan dh mmg mcm tu kerja kerajaan ni. w'pon best mana kita kerja dgn bos kita tu, lau die dh dapat arahan kena tukar tak boleh la nk bantah kan..aku masih lg sebagai pekerja khidmat sambilan (PSH) kt jabatan ni. bulan 9 ni genap setahun..a good news is even kami psh, kami dapat bonus taw!! haaa...jgn jelesshh..rezeki bulan puasa kan..;) boleh la aku buat belanja untuk raya nnti..cakap pasal raya ni..errrk..baju raya aku belum beli lg!!! aku dh belikan baju untuk anak2 sdra tapi baru je 4 org..ade lg dlm 6 org mcm tu aku kena beli. tahun ni tak boleh beli untuk semua la..nak mampos beli kat 16 org anak sdra?? ramai tuh...yang tak dapat tu lain tahun la aku belikan. untuk mak dgn bak, pun dah belikan. hope diorang suka..:)

okey la..cau cincau jela..ada benda lain yg perlu aku buat. maaf . sebab . segalanya .

SELAMAT BERPUASA. :)

Monday, 1 August 2011

1st Ogos 2011- puasa day.

Assalamualaikum...wah! lamenyer tak update blog.tup tup hari ni dh masuk bulan puasa kan. cepatnya masa berlalu. Selamat Menjalani IbADAH pUASA kpd semua umat islam di dunia.
sebenarnya nk cerita la sikit kenapa aku jarang update sekarang ni.sebabnye ialah..laptop dh tak ada lar..aku dh simpan laptop kt kampung bagi adik2 guna untuk kerja kursus. dah lama diorang mintak nak guna. akhirnya baru la aku terbuka hati nak kasi.hehe..so, xda laptop susah la kan nak update.sekarang ni? hehe..:P aku update masa kerja wey..kantoi tak kantoii..ngee..:)

nak dijadikan cerita lagi, minggu lepas, aku dah gigih okey karang entry baru..tetiba line mcm siput..slow sgt ..sampai jadi error ape tah.penat aku taip tapi tak save..uwaaa...mana tak anginnyer..aku dgn perasaan geram terus delete entry tuh w'pon ade jgk 2 para yang aku dh taip..tapi tak pe, mungkin ada ayat yang tak patut aku publish sebab tu ALLAH tak izinkan aku publish entry tu..hihik..

puasa tahun ni agak tak best kot..sebab jauh sgt2 dgn family.taun lepas puasa dgn family.but, this year dengan kwn2 baru. environment baru.kena hadapi jugak. aku okey jek..sebab da biasa kot mcm ni.sejak darjah 6 aku mmg dh selalu berjauhan. yela..stay kat hostel kan.bnyk kenangan manis dan pahit selama 8 tahun aku stay hostel dan rumah sewa termasuk tahun ni.
yang best puasa tahun ni sebab hari2 boleh g bazar kot. ye lah, nak balik rumah tu kena lalu kat bazar dulu..confirm la aku tak masak untuk berbuka.penat kot plus tak sempat nak masak.kalau time sahur maybe baru aku masak.macam hari ni. aku masak taw untuk bersahur.best jek makan dengan halimah.si tukang penghabis makanan.sedap tak sedap masakan aku..hahaha..angkat bakul sdri.pleaseee lah zila.

okey la cukup setakat ini aje ek.kesimpulannya, baju raya, kasut raya, tudung raya,kueh raya semua ceq tak beli lagi..tgu ceq gaji dulu nooo..baru ceq p beli.owh lupe ceq dah belikan telekung semayang untuk mak ceq..tak sabaq ni nak balik bagi kat mak..untuk bak, ceq tgh pikir lagi nak belikan apa...waaa bestyer..tak sabar nak balik kampung..oh tiket raya pun, aku dah beli. 26 ogos 2011 aku balik..yehaaaa!!!

okey lah.babai..Happy Fasting.

Wednesday, 6 July 2011

wordless wednesday


its so many colours in our life.
:)

Wednesday, 29 June 2011

my birthday!

semalam, 28 JUN adalah tarikh lahir aku.aku gembira sebab ramai yang wish.tapi dalam gembira pun ada jgk sedih sebab ...erm..paham2 sdri la..:')

aku bersyukur sebab diberi peluang oleh ALLAH untuk bernafas lagi di muka bumi ciptaannya. terima kasih juga buat mak dan bak. tanpa mereka aku tak wujud di dunia ni. terima kasih sebab besarkan anak mak dgn bak sehingga dh besar panjang tapi xgemuk2 lagi ni..hehe..:) susah betul anak mereka yg sorang ni nk menggemukkan badan. aku ingt lagi masa aku darjah 5/6 cmtu..mak aku siap carikan ubat kampung khas untuk aku minum. kata mak, ubat tu untuk jadikan aku selera makan. bila aku selera nk makan, aku akan mkn bnyk..pastu berisi la badan aku kan..hehe.tapi ubat tu maha pahit taw..xdaya aku nak makan. seingat aku la sekali je kot aku telan ubat cair tu..lepas tu dh serik.maaf mak..ubat tu pahit sgt..:)

masa aku kecik mmg manja sgt2 la..tak boleh emosi terganggu mesti menangis..cepat terasa la..suka merajuk. yang tak leh blah bila merajuk menyorok tepi rumah @ bawah rumah. pastu tguu je bak dtg pujuk..hehe..aku slalu wt taktik mcm tu sbb aku tahu bak mmg akan dtg pujuk aku.aku ni manja ngan bak aku dari mak aku dulu..hehe :) sampai tahap aku xmkn 2,3 hari pun ada sebab merajuk. mmg tahap manja aku waktu kecik2 teruk..kah kah kah..kelakar betul bila ingt.

tapi sekarang aku dah besar..dah 22 tahun dah. dah kerja dah pun..:) walaupun skrg kerja bukan tetap lagi aku dh mampu nk tanggung diri aku sdri dan tak menyusahkan mak dan bak. tapi kadang2 hanya menyusahkan abg dan kakak2 aku je.LOL.hehe..bese lah tu keje aku skrg bukan bnyk pun gaji. lagi2 duk berjauhan dgn family ni..suma nk kena guna duit kan. sebab tu la sekarang ni aku berkira2 untuk cari kerja kosong area kemaman. boleh stay rumah k.za..lagipun k.za jgk la yg nasihatkan aku keje kat kemaman je. senang nk simpan duit..nnti bole kawin cepat..haha..gurau je :P..

aku harap kwn2 aku semua doakan supaya aku dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. semoga aku dapat teeett cepat dan semoga aku dapat sambung belajar untuk dapatkan degree plak..wink wink..:) yes, aku tahu aku kena smbg belaja lagi utk kebaikan masa depan aku. tapi aku tak boleh cakap bila waktu aku akan sambung belajar. sebab semua tu memerlukan kekuatan diri aku sendiri. tak kisah la dari segi kekuatan ataupun persediaan mental aku. cewaaah...macam skema la entry aku arini kan. hihik..

okey la.sampai sini saja entry sempena hari lahir tuan punya belog..;) lastly, SELAMAT HARI LAHIR UNTUK DIRI SDRI YG KE-22 (muda lagi okey!)

Saturday, 25 June 2011

wish i'm happy

the pictures above means that,
i happy with your effort to make your closer happy.
even you tell me that i'm happy with my decision.
just let you know, i don't care what will the others judge me..
because all i know is i'm happy to make the others happy.
don't wish i'm crying when i typing this entry
coz all i want is to be happy and happy and happy..

Friday, 24 June 2011

merajuk.huh!

alkisahnya hari ini..aku dapat task, buat memo.okey aku buat spt yg disuruh. tup2 dtg bos bhgn ni..die tgk aku wt memo tuh die diam..dlm hati aku (eh, mesti bos ni terasa sbb nama dia xde) aku buat2 xtahu jela kan.bukan hak aku nk pandai2 gtaw bos besar masukkan nama dia. alih2 aku nk mintak bos besar sign memo tuh bos bhgn lain lak suruh masukkan nama bos bhgn lg satu nih.,haishh..so, kebetulan la bos yg terasa td ade..die pun straight to the point la kan..dgn nada merajuk...hahaha tak leh blah aku dgr..aku hnya mampu gelak jelah..nk wt cmner.aku faham perasaan org yg dh berusia ni kan mcm mana. mudah tersentuh.hikhik..mesti pening sape yang baca entry ni kan..bos bhgn tu bos bhgn ni..dah brape banyak bos bhgn dah aku ade ni kan..haha..layan jelah..ngeee~~~

moral disini , sebelum buat apa2 kena fikirkan org lain yg mempunyai hak jugak..supaya org lain tuh xde perasaan rendah diri dan terasa hati dgn sesuatu benda yamg kita lakukan.peace ..;)
thanks yaa!


hihik rindu dgn bos bhgn ni..:)

Wednesday, 22 June 2011

nasib nasib nasib

malam tadi aku rase sakit tekak..ada ura2 nk demam.waktu tu aku mengharap supaya aku demam sebab aku malas nk g keje arini.tapi bila bangun tido, aku sihat..bgn dalam keadaan terpaksa untuk g kerja dan pegi attend perhimpunan bulanan. yes, benda ni la sebab aku mls nk g keje arini..lepas tu siap2 nk tgu bus, okey bus 401 dtg, aku naik..mula2 aku dh pelik apesal ramai bdk skolah dlm bus ni..tp aku steady lg..rupa2nya bus ni xg arah ofis aku..cesss kurang asam punya driver.apesal xckp awl2..keliru penumpang lain la..dh terpaksa bus tu bila pusing balik aku kena turun bus pegi naik bus 401 lain..nasib bukan aku sorang ada kwn.haha..pagi2 dah jadi something wrong!

then, smpai ofis tetiba sakit perut.okeh bleh wt alasan xnk g perhimpunan..tp mcm xbest duk sorang kt ofis, aku ikut jgk..bla bla bla..bleh mkn free.itu je aku suka. balik ofis lagi, terus buat hot coklat cadburry.sebab tekak dh rase makin xsedap..badan dh gigil..petanda nk demam.siap wat air letak mug atas meja.time tu bz dgn nk wat air untuk tetamu dtg utk jmpa dato'. tetiba..bushhh..hot coklat aku tumpah.huwaaaa!!! abes meja aku ngan paan dgn hot coklat tuh.nasib baik paan xde time berlaku ketumpahan.lau x, mesti hangin satu bdn die.haha..hampeh betul aku rase.nasib malang kali kedua hari ini.aku tabah.bersihkan meja.wat mcm biasa..aku tahu something wrong dgn aku arini..

something wrong itu ialah..DEMAM..ouhhh..knp la mesti demam lepas aku lalui bnda g aku nk elak pagi td.urmmm...:( padan muka gk kt aku sbb mintak sgt nk demam.ujian ALLAH. :) okeh la..doakan smga aku cepat sembuh.kalau tak aku cuti esok..sobs..

Monday, 20 June 2011

random by me

haa..sekian lama aku update blog waktu malam bertempat di bilik tido..hari ini adalah harinya..sebab hari ni baru aku g bayar bil broadband aku yg agak hampeh linenya kt area ni.mcm tutt jek..rindu nk membebel..tapi tak taw lak nk bebel sal apa kt sini..belum ada idea lagi...sebenarnya aku tgh memikirkan ttg masa dpn aku ni haa...

1st pasal kerjaya,..for your information, ceh diulangi untuk pengetahuan anda w'pon anda xnak tahu, aku ni masih bekerja dgn badan kerajaan dgn status masih dalam kontrak.diulangi kontrak tuan2 dan puan2..jadi..masalhya skrg is, aku tak tahu sampai bila kontrak ni berlanjutan.yang aku tahu tambah lagi 3 bulan thats mean aku dapat setahun pengalaman keje kat sini..but, if jabatan aku kerja ni xkekal cmner plak citenya? uiih..pening pikir..so, kalau korang jadi aku, apa ek nak buat? aku tahu, mesti korang ckp cmni.."cari keje lain la..setakat gaji 1k mane bleh hidup kt putrajaya tuh" ops..ini ayat kakak sayang aku. haha..beliau suruh aku cari keje lain. ok fine..aku terima nasihat dia..aku akan cari keje lain slow2..

then, if aku keje dapat keje lain, tetiba ade lak tawaran best lgi kt sini cmner? xke rugi aku nnti? ok, itu alasan aku je sbb aku berat hati nk tglkan tmpat keje ni..sob sobs..:( dh mula wt sedih..tu la..cmner ek..aku kalau nk cari keje lain bleh sgt.dgn syarat mak, aku kene keje kat terengganu la lau setakat keje gaji lam 1k ni..nk suruh abg aku carikan keje lain skrg or tgu smpai bulan 8 ni? perlu ke aku menanti sesuatu yg xpasti ni? i mean jabatan yg xtahu statusnya kekal ke tak..kami ni diperlukan lagi ke x..aishh..susah2.. kalau dato' baca blog aku ni sila la jawab dato' apekah kami diperlukan if jabatan kita ni dh xde? ape kata dato' bgtaw kami awal2 if kitaorang akan dinyahkan begitu shj bila jab. ni dibubarkan? dato'...sila jawab..haha..(jgn harap la dato' nk baca) kwang kwang kwang...sebab tu aku berani.ngeee~~

2nd is pasal..hidup aku.sejak akhir2 ni semacam je aku rase..kadang rasa happy, kadang rasa sedih kadang rasa xsihat..letih, lesu..tak bermaya..stress..sebab ape?? sebab aku sunyi kot..kata kauuuu!!! xde lah..aku pun xtaw knp..smpai terbawa2 time nk tido..sblm tido sakit kepala..masa tido elok2 kene gangguan syaitan nirajim plak..sampai xleh tido..terkejut 3, 4 kali satu malam.siap sakit2 badan lgi..nasib baik la aku kuat smgt, xlayan sgt benda2 cmni..paling lemah pun aku nangis je sorang2 pastu lega lah..just take it easy lah kan.xpayah terbawa2 sgt dgn benda2 tu semua..aku tahu, semua ni berpunca sbb aku stress.xcukup makan.haha.. :D badan kurus tp mkn bnyk..ada bela saka kot aku ni.mana la tahu tnpa aku sedari...eeii mintak jauh la..tuih tuih..pegi jauh2..!!

ok la cukup setakat ni jelah.tgk, bila dh start ada tajuk nk bebel mula la panjang lebarnya..kalau tak stop mahu satu page xmuat ni.wakakaka..owh, lupa plak sebenarnya hari ini ialah hari lahir kpd anak sdra aku yg bernama mOhD syahmi Aqil(2tahun) dan nOR adriana Natasha (3tahun)..teringat lak saat2 aqil lahir.penghujung majlis kawin abg aku..tgh aku duk lepak basuh pinggan mangkuk lepas kenduri bleh lak time tu si aqil ni nk keluar ek..haa..aku ni kan org penting.jadi aku perlu menemani mama aqil dgn mak aku naik ambulans bawak mama aqil ke hospital besar terengganu lah..tgk, betapa aku diperlukan oleh mama aqil ni.haha..mama aqil ni kakak aku lah.k.ya..kami sgt rapat ye .:) masa anak pertama dia pun aku stay hospital smpai dia lahirkan anak sulungnya.yg best tgk ragam papa nya.gelabah.haha..tapi semua ok.alhamdulillah..

opss..tgk, bila dh ada topik nk cakap mula lah panjang lebar.sori ye dh terbiasa..hihi :) okeh2 yg ni betul..aku nk cau cin cau dulu..love you.w'pun aku tak tahu kau siapa ;p



Friday, 17 June 2011

about friends!

Assalamualaikum..dah lama aku tak update blog ni kan.rindu plak nk conteng2 kat sini.huhu..al maklum lah aku punya broadband dh tak berbayor .kemelesetan ekonomi telah melanda hidup aku.haha..sampai duit gaji sebulan pun masih tak cukup walaupun hidup membujang..xpe.aku redho jelah.bak kata org berbuat baik pada org lain nescaya org lain akan berbuat baik semula kepada kita.betul kan..:)

ok lah..ape yg aku nk mention kt sini ialah..jgn mudah percaya dgn seseorang tu..k.a.w.a.n .tak kisah la baru kenal ke or dh lama.rapat seperti isi dgn kuku ke apa ke..yg penting, hati2 dgn keadaan sekeliling. sebab sejak akhir2 ni aku dh tgk keadaan sekeliling aku..dari pemerhatian aku, ada mcm2 jenis kawan..aku dh jumpa kwn jenis seperti di bawah: skema sekejap. ngee~~
1. bila dia senang, dia lupa kwn dia.bila dia susah dia cari kwn dia. yg ni kalau aku kena mmg aku lempang laju2 la dia..aku tapi bila aku kena aku SABAR.
2. menceritakan keburukan kwn sdri kt org lain. omg, ini kwn jenis ape aku tak taw..teruk. kalau nk bercerita pun sila pilih org yg betul untuk bercerita ttg keburukan kwn anda tu..kau dah bercerita kat org yg salah la beb...tapi bila aku kena aku SABAR.
3. kwn tipu kwn..bagi aku. org mcm ni aku boleh bagi peluang kedua if tipu daya dia tak menjejaskan hidup aku..hah lantak la nk tipu aku hidup2 pun.aku marah jugak weh tapi aku diam.aku xnk besarkan benda2 mcm ni.penat otak fikir.tapi bila aku kena aku SABAR.
4. kwn kepala ting tong..haa..ini mcm kwn..aku suka sebab aku rase kadang2 kepala aku pun agak ting tong..xde nk serabut otak pun berkawan dgn org mcm ni..xde nk gaduh2..ni kebanyakkan budak laki la kepala ting tong kan.mksd aku dioarg ni okey..tak bnyk kerenah.kebanyakkan lelaki susah kan nk jumpa dioarg gaduh2 segala ni. tu yg best kwn ngan kaum adam ni.miahahaha :)
5. kawan tikam belakang- no komen sebab aku xpenah kena lg kot. hope semua okey dan xdela kwn yg nk tikam aku dri belakang.sakit weyh.tapi bila aku kena aku SABAR.
6. kawan mkn kawan - no komen jugak sebab aku rasa kawan-kawan aku semua cukup makan.so, diorang xkan la sampai nak makan aku kot.wakaka..;D .tapi bila aku kena aku SABAR.
7. kawan yang suka amik kesempatan. - ini kalau nk amik kesempatan sila lah berpada2..jgn suka fikir diri sdri jek. aku benci jgk org mcm ni sbb pentingkan diri..aku penah kena dgn situasi kwn yg suka amik kesempatan ni.mcm tut jek aku rase bila dipergunakan.tapi bila aku kena aku SABAR.

apa lg jenis kawan ek..itu jela kot setakat yg aku jumpa dlm masa terdekat ni..harap2 aku tak tergolong la dalam kawan yg bernombor selain nom 4 tuh..:) aku nak jadi sebaik2 kwn kpd kwn.
prinsip aku, masih begini " orang yang baik dgn aku nescaya aku baik dgn dia dan orang yang xbuat baik dgn aku aku jugak xbuat baik dgn dia."

akhir kata, renung-renungkan dan selamat beramal. I LOVE ALL MY FRIENDS. FOREVER N EVER.