Monday, 5 September 2011

monday blues

duk opis sekarang..semalam kat kampung lagi kan? eh skrg dh kt putrajaya plak..erm. dh mula rindu kampung..rindu kat si kecik haziq..budak comel tu..:'(..
so, cmner ngan sambutan raya korang? mesti best kan..hehe..hari raya hari untuk bergembira...mesti la semua happy..ye dak..aku pun turut sama happy..walaupun dalam hati turut terdetik rasa sebak dalam hati.tahun ni raya tanpa org yg aku syg, tanpa org yg menyayangi aku (*eh tp ade org syg..aku jek jual mahal) bak kata abg aku..(*eh aku bukan jual mahal la..keputusan aku untuk kebaikan org tu jgk) tolong la paham..mereka2 masih bising2 tny itu, tny ini..sampai mak pun bleh membangkitkan isu aku dgn dia. mak aku ckp, apesal le xnk kt die..bak dh berkenan sgt dgn die..aduiii..kaku jugak aku nk menjawab.aku just ckp...aku dh xleh nk paksa diri.itu je.mak diam. aku diam. adik aku plak duk tersengih2 mcm kerang busuk..bukan nak memback-up aku pun..haha..paling tak bleh blah time duk bermesra alam dgn akak2 tercinta..boleh plak kan kakak aku tu mengejek aku..uwaa..terseksa jiwa aku.okey fine..aku rasa apa yg kakak kesayangan aku tu ckp..sobs sobs..tapi hakikat sebenar, aku happy..sebab aku tak tipu lagi sape2..aku tak tipu diri aku sdri.itu yang penting.untuk awk, kalau awk baca..sy nk mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.di hari raya yg ke 7 ni baru sy nk minta maaf..mintak maaf bukan hari raya je kan.sempat melawak.ngee~~ okey serius.saya betul2 minta maaf dgn awk.memamg bnyk salah silap saya kat awk..sehingga tak terbilang kesalahan saya.awk, cepat2 la lupakan saya ok..bila jumpa dgn kakak, dia akan bercerita pasal awk kat saya. saya hny mampu dgr je.untuk balik semula dgn awk xmungkin..maaf awk..biar seribu kali maaf pun..mungkin tak mudah untuk awk maafkan saya kan..maaf awk.

huwaa..nak nanges lak rasa...sedih sedih sedih!!! mesti pelik kan..knp lak aku nk sedih sedangkan aku yg buat keputusan ni..entah la memang aku tgh sedih la skrg..kena la dgn title kan monday blues..huhu..eh xnak lah sedih..raya kena happy kan kan kan...:)

4 comments:

PemendamRasa said...

cik areziela, awk sepatutnye bersyukur kerana mak dan ayah awk dh berkenan dengan org yg sygkn awk tu...xmcm sesetengah org yg susah payah untuk meyakinkan ibubapa mereka mengenai pasangan mereka...

areziela said...

so, saya nak buat ape skrg? nak kena terima semula die? xkan dia nk terima balik selepas sy dumb die mcm tu..:o

PemendamRasa said...

kenapa awk mesti pk mcm 2....awk sepatutnye pk positif...die sorg yg amt tabah...walaupun awk dh wat mcm 2 kat die...die still lg tggu awk dan baik ngan keluarga awk...klo org len dh lame mereka tinggalkan awk sejak first time awk wat die mcm 2...ini menunjukkan kesungguhan die dlm menyintai awk...satu lg klo awk bersama die ramai org gembira...mak, ayah awk...n fmily awk....sy rase sekiranya awk trime die smule itu lah pengubat duka yg die tggung selama ini...kerana ape yg die ingin adannye awk disisi dia...dn hargailah die seadanye...

maaf cbb tulis panjang...tp sy harap awk dpt fkir...ssh untuk jmpe lelaki yg mcm ini...

raksasajingga said...

" awk...sy harap awk tabah menghadapi kehidupan ini...kehidupan kite mcm warna2 pelangi...awak.awak..sy amat merindui awak2 sekalian..ble nk lepak sme mcm dlu.....rindunyerrrrr"maaf awak2 sebab sy dh termerepek..."
maaf yer awk...syg awk!!