Friday, 26 August 2011

last update before Raya !


Jumaat: 1:40 P.m..cuaca mendung.hujan lebat.
jam 3 dah nak balik kemas pakaian lagi.
hope hujan berhenti turun.
sebab nnti kena pergi putrajaya sentral sdri.
huhu..risau lah takut kena tinggal bus lagi mcm sebelum ni.haha..

last nak type, doakan keselamatan perjalanan kami sehingga sampai ke destinasi :)
sekian, terima kasih.

Selamat Menyambut Hari Raya & Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan :)

quotes of the day



A sad thing in life is when you meet someone who
means a lot to you, only to find out in the end that it was
never meant to be and you just have to let go



Thursday, 25 August 2011

Timeless


video


video

jumpa lagu ni kat blog amalia alias ni..yang dalam blog amalia ni dia cover je. then disebabkan dh tersuka kat lagu ni..i cari la lagu ni dlm version english n korea.best kan..:) layan..

p/s: mood layan lagu raya jugak..:)

Monday, 22 August 2011

salam aidil fitri 2011 :)


salam semua..:) sebelum saya terlambat ..saya nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidil fitri..tinggal lebih kurang seminggu aje lagi untuk kita raya dan bulan ramadan meninggalkan kita..:')

macam mana dgn persiapan korang? mesti dah settle semua kan..aku pun i'allah dah settle.seronok tahun ni sebab dapat belanja raya guna duit sdri.tanpa satu sen pun guna duit org lain. maklumlah dh start keje..alhamdulillah..:) siap dapat belanja adik2, mak, bak dan anak sdra lagi.w'pon tak semua dapat..hihihi..xsempat kot nak belikan untuk yg lain..sorry lah ye.

lagi 4 hari je lagi untuk aku berlepas ke kg halaman..wah wah..dlm hati duk nyayi lagu ho ho ho balik kampung jek ni..wink wink ;P okey la. akhir kata, SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI. Maaf dipinta sekiranya ada salah dan silap yang saya lakukan samada yang mengenali atau pun tak mengenali diri saya. semoga raya tahun ni memberi seribu makna dan kenangan kepada korang..yang tak dapat balik kg tu jgn la sedih..ada hikmah disebalik kejadian.haha ayat tak hengat kan..ok la..Cau cin cau babeh..sayang semua ;)

Thursday, 18 August 2011

tajuk ape??

lama betul aku tak update blog neh..dh setengah bulan kan. serius sejak akhir2 ni aku dh mls nak update.lepas raya maybe xupdate lgsg.1stly sebab aku dh xnk guna broadband, 2nd aku mmg mls. erm..maybe nk buka blog baru.nk buat kisah hidup baru. sebenarnya blog ni dh diselongkar dek one of my family la..rasa mcm tak secure je lau citer ape2 kt sini.hahahaha...tp aku tak taw la nk tutp terus ke nk simpan lgi..tgk la cmne kan. lagipun blog ni bukan org baca pun.org xkisah kan..hehe..so, ini ialah diari aku..:)

erm..cmner dgn puasa korang? dah ada yang tinggal puasa ek..aku belum lg..:) harap2 lau xbleh puasa pun dtg la ujung2 bulan..kalau lah bleh merancang kitaran haid perempuan ni kan..huhu..just kidding!!

citer terbaru aku skrg ni..aku dapat bos baru. KP lama aku dh dpt naik pangkat, so kena pindah bahagian lain la. so, kami kena redha la kan dh mmg mcm tu kerja kerajaan ni. w'pon best mana kita kerja dgn bos kita tu, lau die dh dapat arahan kena tukar tak boleh la nk bantah kan..aku masih lg sebagai pekerja khidmat sambilan (PSH) kt jabatan ni. bulan 9 ni genap setahun..a good news is even kami psh, kami dapat bonus taw!! haaa...jgn jelesshh..rezeki bulan puasa kan..;) boleh la aku buat belanja untuk raya nnti..cakap pasal raya ni..errrk..baju raya aku belum beli lg!!! aku dh belikan baju untuk anak2 sdra tapi baru je 4 org..ade lg dlm 6 org mcm tu aku kena beli. tahun ni tak boleh beli untuk semua la..nak mampos beli kat 16 org anak sdra?? ramai tuh...yang tak dapat tu lain tahun la aku belikan. untuk mak dgn bak, pun dah belikan. hope diorang suka..:)

okey la..cau cincau jela..ada benda lain yg perlu aku buat. maaf . sebab . segalanya .

SELAMAT BERPUASA. :)

Monday, 1 August 2011

1st Ogos 2011- puasa day.

Assalamualaikum...wah! lamenyer tak update blog.tup tup hari ni dh masuk bulan puasa kan. cepatnya masa berlalu. Selamat Menjalani IbADAH pUASA kpd semua umat islam di dunia.
sebenarnya nk cerita la sikit kenapa aku jarang update sekarang ni.sebabnye ialah..laptop dh tak ada lar..aku dh simpan laptop kt kampung bagi adik2 guna untuk kerja kursus. dah lama diorang mintak nak guna. akhirnya baru la aku terbuka hati nak kasi.hehe..so, xda laptop susah la kan nak update.sekarang ni? hehe..:P aku update masa kerja wey..kantoi tak kantoii..ngee..:)

nak dijadikan cerita lagi, minggu lepas, aku dah gigih okey karang entry baru..tetiba line mcm siput..slow sgt ..sampai jadi error ape tah.penat aku taip tapi tak save..uwaaa...mana tak anginnyer..aku dgn perasaan geram terus delete entry tuh w'pon ade jgk 2 para yang aku dh taip..tapi tak pe, mungkin ada ayat yang tak patut aku publish sebab tu ALLAH tak izinkan aku publish entry tu..hihik..

puasa tahun ni agak tak best kot..sebab jauh sgt2 dgn family.taun lepas puasa dgn family.but, this year dengan kwn2 baru. environment baru.kena hadapi jugak. aku okey jek..sebab da biasa kot mcm ni.sejak darjah 6 aku mmg dh selalu berjauhan. yela..stay kat hostel kan.bnyk kenangan manis dan pahit selama 8 tahun aku stay hostel dan rumah sewa termasuk tahun ni.
yang best puasa tahun ni sebab hari2 boleh g bazar kot. ye lah, nak balik rumah tu kena lalu kat bazar dulu..confirm la aku tak masak untuk berbuka.penat kot plus tak sempat nak masak.kalau time sahur maybe baru aku masak.macam hari ni. aku masak taw untuk bersahur.best jek makan dengan halimah.si tukang penghabis makanan.sedap tak sedap masakan aku..hahaha..angkat bakul sdri.pleaseee lah zila.

okey la cukup setakat ini aje ek.kesimpulannya, baju raya, kasut raya, tudung raya,kueh raya semua ceq tak beli lagi..tgu ceq gaji dulu nooo..baru ceq p beli.owh lupe ceq dah belikan telekung semayang untuk mak ceq..tak sabaq ni nak balik bagi kat mak..untuk bak, ceq tgh pikir lagi nak belikan apa...waaa bestyer..tak sabar nak balik kampung..oh tiket raya pun, aku dah beli. 26 ogos 2011 aku balik..yehaaaa!!!

okey lah.babai..Happy Fasting.