Wednesday, 28 April 2010

anniversary nokiaku


okess..sempena hari ni merupakan genap setahun cik zila memakai handphone nokia 7210 supernove neh..cik zila nk imbas kembali senarai handphone yg penah cik zila guna..bila kumpul lebih dari 5 jugak la..huhu..cik zila start pakai handphone masa form 3 lagi..ok jom terjah satu persatu handphone cik zila bersama kenangannya..
1.handphone pertamanokia butterfly (cik zila xtaw model ape lak.) search google pun xjumpa gak..ahaha.1st time guna handphone, time tu ada lawatan ke pulau pinang, melaka dan kuala lumpur. sungguh2 mintak ngan akak nk bawak handphone..ye la penting kan handphone tu sbb nk jln2 jauh dr family. lau jadi pape, bleh guna handphone sbg kemudahan..tak gituw?? syoknye guna handphone time tuh..teruja..asyik nk bermesej jek..xhingat dunia.
2. handphone kedua- nokia buterfly jugak mcm kat bawah ni..tapi yang ni abg cik zila kasi kot.main tukar2 cmtu r ..die xnk guna cik zila amek la..yg lama kasi kt org lain..xtaw bape lame guna handphone ni..mase form4 kot..dlm setahun2 kot tukar handphone..

3. handphone ade kamera lak..up sikit..best nye guna handphone ni..leh dgr lagu..amik gambar..syok...handphone abg ipar yg belikan..sebenarnya kebanyakkan handphone cik zila ditaja sepenuhnya oleh abg ipar cik zila iaitu abg bo..best kan dapat abg yg baik hati dan pekerti ni..huhu..cik zila guna handphone ni sampai la habis spm..

4. lagi satu handphone yg lupa model ape n search pak cik google pun xjumpa.dan ,malas nk usha lebih2..cik zila guna lak handphone nokia kaler itam tp xde kamera cuma ade radio jek..mase tuh mula2 masuk kolej. handphone tu la jadi pengubat rindu kat family..penghilang bosan time duk hostel..dalam bape bulan ntah guna handphone tu..

5. pastu guna nokia lagi nokia 3230..yang ni screen besar tapi keypad kecik ..ada game virus2 dlm tuh..slalo main game tuh. ada camera jugak..handphone ni ditaja oleh abg bo jugak..pastu kan sekian lama guna handphone ni, cik zila berani dh main tampal2 sticker..time tu duk glamor hias handphone ngan sticker..ape lagi..dh jumpa sticker, main tampal2 la ngan kwn bilik..ngan izni, eila, ema, dayah..lawak tol.sticker love2 kaler pink..mase cik zila guna handphone ni la mr mario ngorat cik zila.hahaha..slalo tegur org nye handphone..

6. pastu guna handphone sony ericson k530i ni..yang ni lagi best sebb ada 3G gitu..bukan 3GP yek..yg ni cik zila bayar sdri. harganya masa awl taun 2009 yg 2nd hand nye dlm rm350 kalau xsilap..boleh bayar 2 kali lak tuh. beli ngan pak cik kwn kepada abg bo jugak.abg bo yg tolong belikan. jadi die kelentong la..sebb tu boleh dpt murah dan bayar bnyk kali.hihi..tapi yg xbestnya,cik zila dapat guna dlm 3 bulan je kot. sebab handphone ni jatuh dan terus menghilangkan diri kat pasar raya giant kuantan..huwaaa..gini citenye..mase tu g giant dgn papa izni..ila dgn izni n miza ada la time tuh..nk g beli barang sket..ye lah time tu baru je dapat duit loan..shopping la..haha..masa nk kuar kete tuh bnyk tol barang kt riba smpai xpasan handphone letak kt riba jek..then dah turun kete xpasan pun hp jatuh..bila dh masuk giant dh pasan dh ade benda bentuk hp kat atas jln tuh, tapi wt xtaw jek..ingtkan hp jatuh dlm kete..tenangkan fikiran jln2 mcm biase jek..doa bnyk2 supaya hp tu de dlm kete..tapi dipendekkan cite..hp ku dh xdek!! sudah ilang,..uwaaa..tapi xnangis pun.redho jela..dlm kepala duk fikir beli hp baru jelah..duit tgh bnyk..haha..kesian kat family masa tu sbb diorg risau nape xleh contact ngan cik zila..cik zila just gtaw kat k.za jek yg hp cik zila hilang.ingtkan k.za dh gtaw kat mak n bak..hihi..masa tu iela jela yg jadi mangsa..duk pinjam hp die.kuikuikui..mr mario saya pun isau masa tuh..seb baik ada hp ila boleh wt contact ngan die..cayang ko iela..ahahak..=p



ok..handphone ni ilang sudah..tapi xabis bayar lagi..terpaksa jugak bayar. then dapat hanphone free yg kat bawah ni..best kan..beli 1 percuma 1. =]

7. nokia 3310..free dari pak cik salim..guna2 last2 switch plak rosak..ganas tol kan cik zila..lalala~~~



8. nokia supernova 7210 kaler pink- dibeli pada 28 april 2009..haa hari ulang taun hp ni lah arini..wah..dah setahun rupanya usia hp ni kat tgn cik zila..dibeli bersama mr mario selepas 2 hari hp sony hilang..so sad..=(..tapi best jgk dapt hp baru kan..1st time beli sdri. dicampur jugk dgn duit mr mario saya. baik kan die..dia sanggup berkorban untuk saya..=) cik zila beli kat kompleks teruntum kuantan. dah terminat kat handphone ni..harga rm400.. kalau ikutkan nk yg ada 3G tapi yg de 3G tu xcantik lak.berkenan yg ni jugk..xpelah xde 3G pun..huhu..mmg bnyk kenangan selama setahun dgn hp ni..skrg dah xmcm ni dh..sebb ada calar..huhu..ganazzz..anak2 sdra slalo berebut..nak main game Bounce Tales..ishk2..sabou je la..layan kerenah diorg kan. cik zila akan jaga hp ni elok2 sempena hp ni dibeli bersama mr mario..cewaaahhh..=)
panjang tol entry kali ni sebab da gambar..hehe..kalau nak citer satu2 sal handphone cik zila ni sume xhbis menaip sehari kot..jadi jumlah setakat ini cik zila guna handphone ialah berape?? kire la..kuikuikui..last skali..HAPPY ANNIVERSARY MY SUPERNOVA..cool x..wish kat handphone..??sweet tuh..

ok la..tatatitutiti..



5 comments:

EiLa said...

wah gt2,byk btol hp ko dh pkai yek..
lame dh kan xtampal stiker love kt hp,terase windu plak..
teringat plak time duk ostel kn..hehe

areziela said...

hehe..indu kan..hostel berhantu..
lalalal~~~

mohd ridzuan said...

erm....tahniah wat fon ni...jage elok2 taw syg...kenangan kite bersama ni....

raksasajingga said...

ngee..syg..jg elok2 hp 2 tau...abg blnjer...nnt syg blnje abg blackberry k..
muah2..iloveu

EiLa said...

nak gak blackberyy