Sunday, 25 April 2010

KARNIVAL JUARA RAKYAT 2010

23 april 2010 hari jumaat jam 5.30 ptg - 6.45 ptg
cik zila dgn kakak n anak2nya berkonvoi pegi ke tapak karnival juara rakyat.. nak tengok apa yang ada kat sana.perjalanan dari rumah hny mengambil mase 5 minit sahaja.tak campur masa cari parking sbb agak sush nak cari parking. ramai la jugak org datang..tapi tak mengalahkan karnival jom heboh la..kitaorg just suka2 nak jejalan kat sana. kalau ikutkan kakak cik zila xsuka pegi tempat2 cmtu..ramai org. tapi disebabkan permintaan cik zila dgn anak2nya..dia ikut jugak. hehe..cool kan..

mmg ramai yang datang, kitaorg dapat parking betul2 kat simpang..nasib baik skit hari tu.dapat parking yg dekat dgn padang..pastu kitaorg round2 la tengok apa yang bestnya karnival tu..dan mcm biasa la kalau cik zila g tempat2 cmtu cik zila bukan nak masuk pun kat booth2 yang berbaris dan terbuka pintunya..mmg sentiasa terbuka sebb xde pintu pun..ahaks..kitaorg just lalu jek..intai2..mengabihkan tenaga jek kan. dah la dukung si yaya lagi..pastu ade booth mewarna batik..masuk la kitaorg kat dlm gerai tuh..boleh mewarna batik, tapi kene beli. rm 3 satu lukisan..ok la tu..tapi bebudak ni mcm tak berminat jek..kuikuikui..jimat dh kat situ..tak banyak yang menarik minta cik zila melainkan satu jek..tengok la pic kat bawah ni..=)


suasana karnival


masa kitaorg duk lepak kat satu gerai kosong ni kan, cik zila tgk atas..waaaaa..cantiknya kelompok awan2 tu..tenang sangat dgn melihat awan yg kelihatannya sangat lembut dan mendamaikan..=)

lepas tu aktiviti wajib bila dah keluar jejalan, iaitu..beli belah. haa time ni budak2 kecik mmg suka..yang tak tahan ci zila yg jadi mangsanya..yang sorang tarik nk g kat mainan, yang sorang nak g beli makanan..haha..dah jadi tontonan lak cik zila time tuh..tgh2 padang lak tuh. wt malu mak sdra jelah bdk2 ni kan.cik zila xsuka diorg beli2 mainan ni..so cik zila bawk beli mkanan..ade pekdahnye kan..kenyang..cik zila leh tumpang 2kaki..

lepas tu kitaorg lepak kat gerai kosong tuh..sape suruh tutup awal..kitaorg duduk jela dgn muka xmalunya..ade aktiviti kat gerai celcom.tapi xg tengok pun..xmenarik.haha..dah puas melepak kitaorg pun nk balik dah..tapi...............huhuhu..akhirnya nasib menyebelahi bdk 2 org ni..diaorg dapat beli mainan yang nyala2 tuh..ade kepala ultraman dgn spongebob lak tu. melayang lagi duit aku kat ctu..ceitt..


syok je kan diorg ni main


time malam lak kitaorg tengok bunga api..duk umah jek leh tgk..rugi lak xpegi dekat2 mesti lagi best..so, sempat jugk la cik zila snap pic mlm tu..


pertunjukan bunga api kat bukit K


sekian, itu saja yang nak dipostkan..selamat bekerja dari cik zila..=)

1 comment:

mohd ridzuan said...

wah...nk ultraman satu....huihuihui