Wednesday, 29 June 2011

my birthday!

semalam, 28 JUN adalah tarikh lahir aku.aku gembira sebab ramai yang wish.tapi dalam gembira pun ada jgk sedih sebab ...erm..paham2 sdri la..:')

aku bersyukur sebab diberi peluang oleh ALLAH untuk bernafas lagi di muka bumi ciptaannya. terima kasih juga buat mak dan bak. tanpa mereka aku tak wujud di dunia ni. terima kasih sebab besarkan anak mak dgn bak sehingga dh besar panjang tapi xgemuk2 lagi ni..hehe..:) susah betul anak mereka yg sorang ni nk menggemukkan badan. aku ingt lagi masa aku darjah 5/6 cmtu..mak aku siap carikan ubat kampung khas untuk aku minum. kata mak, ubat tu untuk jadikan aku selera makan. bila aku selera nk makan, aku akan mkn bnyk..pastu berisi la badan aku kan..hehe.tapi ubat tu maha pahit taw..xdaya aku nak makan. seingat aku la sekali je kot aku telan ubat cair tu..lepas tu dh serik.maaf mak..ubat tu pahit sgt..:)

masa aku kecik mmg manja sgt2 la..tak boleh emosi terganggu mesti menangis..cepat terasa la..suka merajuk. yang tak leh blah bila merajuk menyorok tepi rumah @ bawah rumah. pastu tguu je bak dtg pujuk..hehe..aku slalu wt taktik mcm tu sbb aku tahu bak mmg akan dtg pujuk aku.aku ni manja ngan bak aku dari mak aku dulu..hehe :) sampai tahap aku xmkn 2,3 hari pun ada sebab merajuk. mmg tahap manja aku waktu kecik2 teruk..kah kah kah..kelakar betul bila ingt.

tapi sekarang aku dah besar..dah 22 tahun dah. dah kerja dah pun..:) walaupun skrg kerja bukan tetap lagi aku dh mampu nk tanggung diri aku sdri dan tak menyusahkan mak dan bak. tapi kadang2 hanya menyusahkan abg dan kakak2 aku je.LOL.hehe..bese lah tu keje aku skrg bukan bnyk pun gaji. lagi2 duk berjauhan dgn family ni..suma nk kena guna duit kan. sebab tu la sekarang ni aku berkira2 untuk cari kerja kosong area kemaman. boleh stay rumah k.za..lagipun k.za jgk la yg nasihatkan aku keje kat kemaman je. senang nk simpan duit..nnti bole kawin cepat..haha..gurau je :P..

aku harap kwn2 aku semua doakan supaya aku dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. semoga aku dapat teeett cepat dan semoga aku dapat sambung belajar untuk dapatkan degree plak..wink wink..:) yes, aku tahu aku kena smbg belaja lagi utk kebaikan masa depan aku. tapi aku tak boleh cakap bila waktu aku akan sambung belajar. sebab semua tu memerlukan kekuatan diri aku sendiri. tak kisah la dari segi kekuatan ataupun persediaan mental aku. cewaaah...macam skema la entry aku arini kan. hihik..

okey la.sampai sini saja entry sempena hari lahir tuan punya belog..;) lastly, SELAMAT HARI LAHIR UNTUK DIRI SDRI YG KE-22 (muda lagi okey!)

4 comments:

Anonymous said...

jangan risau mok teh kn comel mesti ramai org minat..hahah

Anonymous said...

from ngoh

raksasajingga said...

happy belated birthday girl...
muah.muah.muah

areziela said...

tq kakakuraksasa :) muah jugak *)